Sign Again wint EDP Award met baanbrekend 100% gerecycled plaatmateriaal

Sign Again wint EDP Award met baanbrekend 100% gerecycled plaatmateriaal

31-05-2024 (10:54) - Awards

Vier jaar geleden zag Tjalling Werkman, hoofd duurzaamheid en innovatie bij Probo, al dat printprofessionals voor uitdagingen zouden komen te staan op het gebied van duurzaamheid in hun printoplossingen. Hij startte een ambitieus experiment.

Met deze intrinsieke motivatie begon Werkman thuis met het hergebruiken van stukjes gebruikte banners (spandoeken) om nieuw plaatmateriaal te maken. Het doel was duidelijk: een zo groot mogelijke positieve impact op mens en milieu creëren en samen bouwen aan een toekomstbestendige printmarkt.

Dit innovatieve project resulteerde in Sign Again, het allereerste 100% gerecyclede plaatmateriaal in de printindustrie, gemaakt van gebruikte banners en snijafval. Dit materiaal is niet alleen volledig gerecycled, maar ook 100% recyclebaar, waardoor het een duurzame keuze is voor printprofessionals die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen. Deze innovatie is nu bekroond met de EDP Award op de Drupa, de toonaangevende beurs voor de printindustrie. De EDP Award is een erkenning van buitengewone prestaties op het gebied van duurzame printoplossingen en onderstreept de significante impact van Sign Again.

Over Sign Again: Sign Again is een revolutionair plaatmateriaal voor de printindustrie, gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Het initiatief is gestart door Tjalling Werkman, met als doel de milieu-impact van printoplossingen drastisch te verminderen en bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Sign Again is exclusief verkrijgbaar bij Probo.