Wefilm, DEPT en BNNVARA scoren bij The Best Social Awards

Wefilm, DEPT en BNNVARA scoren bij The Best Social Awards

02-02-2024 (13:50) - Awards

Reclamebureau Truus is dit jaar bij The Best Social Awards komt uit de bus gekomen als beste agency van het jaar. Wefilm, DEPT en BNNVARA sleepten tijdens deze jubileumeditie van The Best Social Awards  meerdere prijzen in de wacht. HEMA mocht uiteindelijk de prijs voor Beste Merk op Instagram mee naar huis nemen.

Dit jaar bekroonde een deskundige vakjury werk waarin veel maatschappelijk relevante content zegevierde. Zo viel de Artsen Slaan Alarm-campagne van Wefilm over het gevaar van vapen op TikTok in de prijzen en het indrukwekkende stuk waarmee Ramsey Nasr bij BNNVARA precies de juiste snaar wist te raken over de oorlog die woedt in Gaza en dat internationaal compleet viraal ging. Maar ook veel vernieuwd werk qua technologie werd door de jury geprezen. Zo kreeg het opvallende AR-filter dat DEPT voor Footlocker maakte voor Meta en Snapchat, zodat sneakerheads hun favoriete sneakers kunnen uitproberen in verschillende settings, een award voor beste AR/VR toepassing. Agency Gospooky won de Beste Innovatie award voor de levensreddende AR-lens die zij creëerden voor de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen (IFRC). Deze lens legt exact uit hoe je een reanimatie toepast en welke stappen je moet ondernemen.

De prijzen werden donderdagavond door presentatoren Igmar Felicia en Janey Jacké tijdens een grote liveshow vanuit de Kromhouthal in Amsterdam uitgereikt aan de winnaars. De vakjury heeft in totaal 180 ingezonden cases beoordeeld.

Winnaars van The Best Social Awards 2024

Beste Agency: Truus
Beste AR/VR Toepassing: DEPT X Foot Locker
Beste Campagne: Wefilm - Artsen Slaan Alarm
Beste Community Management: Amnesty
Beste Copywriting: RTL X Videoland
Beste Influencer Campagne: Wefilm - Artsen Slaan Alarm
Beste Inhaker: BNNVARA - Oorlog Israël & Palestina
Beste Innovatie: Gospooky - IFRC
Beste Merk: DEPT X Bol
Beste Merk op Instagram: Hema
Beste Podcast: Dag en Nacht Media + Podimo - VSR
Beste Positive Impact: BNNVARA - Abortus is Geen Misdaad
Beste Talent: Milan Ossen - Freelancer Zoekmachine
Beste Video: Wefilm x Interpolis - Mis Niks

De complete lijst met alle genomineerden en categorieën is hier te vinden.