Effie Awards maakt nieuwe juryleden en -voorzitters bekend

Effie Awards maakt nieuwe juryleden en -voorzitters bekend

22-05-2023 (15:54) - Bureaus

De Effie Awards, vakprijs voor de meest effectieve marketing- en communicatiecases, heeft de namen van 15 nieuwe juryleden en 4 nieuwe juryvoorzitters bekendgemaakt. Het selectieproces duurde dit jaar langer dan gepland door het recordaantal aanmeldingen.

Meer dan 150 personen solliciteerden naar een plek in een van de zeven vakjury’s. “Een bijzondere start, voor een bijzondere jubileumeditie”, aldus Alfred Levi die dit jaar voor de laatste keer het voorzitterschap van de hoofdjury voor zijn rekening neemt.

Selectieproces

Bij de samenstelling van de nieuw jury’s is volgens Effie-stuurgroeplid Heleen Crielaard zorgvuldig gekeken naar diversiteit in bureaus, producers, adverteerders, onafhankelijken, onderzoekers, mannen, vrouwen en culturele achtergronden. Crielaard: “Net als het winnen van een Effie Award, is het ook niet gemakkelijk om een plek in de jury te bemachtigen. Als stuurgroep beoordelen wij ieder motivatieformulier op verschillende aspecten. Naast ervaring, kijken we vooral of iemand vernieuwende perspectieven en kennis over verschillende sectoren, culturen, achtergronden en levensstijlen met zich meebrengt. Door het hoge aantal aanmeldingen nam het selectieproces logischerwijs meer tijd in beslag, maar als ik kijk naar de samenstelling van de verschillende jury’s was het de tijd zeker waard.”

Stageplek in de jury

Eerder maakte de organisatie al bekend dat Patritia Pahladsingh, Hans Middelhoek en Brenda Smith zijn toegetreden tot de Effie Stuurgroep. Nu is bekendgemaakt dat Alfred Levi na deze veertigste editie het voorzitterschap van de hoofdjury overdraagt en is dit het eerste jaar dat juniors met maximaal vijf jaar werkervaring zich konden aanmelden voor een ‘stageplek’ aan een van de jurytafels. Meer dan 25 juniors meldden zich aan om op 23 mei hun motivatie toe te lichten aan de jury. Patritia Pahladsingh: “Het EffieFest is voor ons de officiële kick-off van een nieuw Effie-jaar, daar gaan we op het podium de plannen voor het nieuwe seizoen presenteren.”

Nieuwe Juryvoorzitters 2023

Gedrag kort: Chantal van Binsbergen, Helderder
Maatschappelijk: Hafida Abahai - Almarini, Weber Shandwick
Merk: Martijn Benschop, Eerste Hulp Bij Strategie
Impactvolle proposities: Tim Claassen, Havas Lemz

Nieuwe Juryleden 2023

Marrit Bottenheft, Rabobank
Maureen Stam, Abovo Media
Jan-Willem Brüggenwirth, Purpose Pole Position
Marieke van Balen, Van Geloven
Renske van Hartevelt, Dienst Publiek en Communicatie Ministerie van Algemene zaken
Jack van den Burger, ZIGT
Marcel van der Heijden, GoodKarma
Annette Reijersen van Buuren, Oranje Fonds
Gerben Boot, MetrixLab
Stijn Mentrop, McDonalds
Mahrou Kharazi, Philips
Céline van Nes, Publicis Groupe
Eva Moerbeek, Accenture Song
Marcel Aalders, Carpetright Europe
Charley Peereboom, Megawatt Advertising
Maarten Reijgersberg, RAUWcc
Jeroen Oosterbaan, Mediabrands
 


Media

Marketing

Economisch