ShowHeroes lanceert twee nieuwe videoadvertentieformaten

ShowHeroes lanceert twee nieuwe videoadvertentieformaten

03-11-2022 (10:50) - Bureaus

De ShowHeroes Group lanceert  twee nieuwe videoadvertentieformaten: 'Widescreen' en 'Expander'. De  nieuwe formaten verleggen de grenzen van creativiteit in videoreclame en verbeteren de gebruikerservaring.

Beide varianten zijn enkele maanden geleden succesvol in Scandinavië gelanceerd en worden nu verder over de Europese markten uitgerold. De eerste adverteerders die in Nederland gebruikmaken van de nieuwe videoformaten zijn Essent en Lego.

Interactie staat centraal

Het onderscheidende aspect van de nieuwe videoadvertentieformaten zit vooral in de interactie met de kijker. Beide typen advertenties beginnen met een videoloop van 5-10 seconden die de blik van de gebruiker trekt, maar pas na een klik wordt de volledige marketingboodschap geactiveerd. Zo ontvouwt de ‘Expander’ zich als een volwaardige microsite wanneer erop wordt geklikt. Verder bevat het format meerdere click-outs en secties met tekst, visuals en video. De 'Widescreen' is, zoals de naam al doet vermoeden, een beeldvullende videoadvertentie die als overlay aan een pagina wordt toegevoegd.

Erik Dubbeldeman, Country Manager ShowHeroes Benelux: “De nieuwe formaten zorgen ervoor dat Nederlandse bedrijven en lokale hubs op Europees niveau hun doelgroep een unieke media-ervaring kunnen bieden. En dat is, zeker in de huidige markt, waar veel partijen consolideren en de vraag naar alternatieven voor de bekende big tech-platformen en reguliere cookies toeneemt, geen overbodige luxe.” 

 

 

 


Media

Marketing

Economisch