Sterke groei dit jaar bij influencer marketing bureau 3sixtyfive

07-12-2021 (15:33) - Bureaus

Maar liefst 12 nieuwe accounts voegden zich dit jaar toe aan het portfolio van influencer marketing specialist 3sixtyfive. Het agency ging aan de slag voor onder andere BMW Nederland, Facebook, Lemonade en KidKraft. Naast deze consumentenmerken bediende 3sixtyfive ook Deloitte, Randstad, G4S en Sogeti met haar B2B influencer marketing propositie.

3sixtyfive ziet met de komst van deze klanten een bevestiging van verandering in het werkveld. Oprichter en strategy director John Meulemans licht toe: "We zien dat influencer marketing definitief onderdeel is van de mediamix, met daarbij de toevoeging dat de inzet inmiddels veel strategischer van aard is geworden. Dit betekent meer programma's waarbij de insteek 'always-on' is, en minder losse campagnes. Bijkomend is ook de stijgende vraag vanuit de zakelijke markt tekenend voor de groei van influencer marketing."


Mid-funnel aanpak

Om influencer marketing programma's een sterke toevoeging te laten zijn op de marketingstrategie van haar opdrachtgevers, ontwikkelde 3sixtyfive een zgn mid-funnel aanpak. Het vertrekpunt hier is niet een 'big idea' dat zich vertaalt in campagne concept, maar een content-driven aanpak waarin social media en influencers een centrale rol spelen. Hierdoor wordt de doelgroep doorlopend bediend met relevante content vol inspiratie en informatie. Vanuit de mid-funnel is het vervolgens relatief eenvoudig een branding- of conversie-laag toe te voegen, maar dan altijd vanuit relevantie.

Media

Marketing

Economisch