Tweelingbroers Fabian en Jasper Fraikin verder als maatschappelijk filmduo

Tweelingbroers Fabian en Jasper Fraikin verder als maatschappelijk filmduo

09-10-2024 (09:54) - Bureaus

Tweelingbroers Fabian en Jasper Fraikin lanceren hun nieuwe gelijknamige filmproductie agency Fabian and Jasper. Het nieuwe bureau richt zich op het maken van maatschappelijke films en content voor merken.

Na het jarenlang runnen van het succesvole film- en contbureau FJ | Films & Content, kregen de broers een nieuw inzicht: ze wilden het plezier van zelf films maken vaker ervaren.

Fabian and Jasper werkt alleen aan projecten die van betekenis zijn voor de samenleving. Dit doen ze door te richten op stichtingen en merken, met doorgaans kleinere budgetten. De broers zijn van mening dat filmmakers een positie hebben om het maatschappelijk debat positief te beïnvloeden. Dit doen zij door verhalen van echte mensen - dus geen acteurs - te vertellen in commercials en persoonlijke portretten.

Fabian en Jasper kiezen ervoor om met vaste projectprijzen te werken in plaats van een urenmodel. Dankzij hun flexibiliteit als duo kunnen ze voor elk project het juiste team samenstellen. Zo helpen de broers met het toegankelijk maken van positieve impact voor organisaties en merken.

Fabian Fraikin zegt: 'De tendens in de ondernemerswereld is vaak: groei en ga voor meer. Wij voelden echter dat het tijd was om voor onszelf te kiezen. Waar worden wij als filmmakers het gelukkigst van en wat draagt daaraan bij? De uitkomst is dat wij als duo gaan werken en onze krachten bundelen om het makerschap te omarmen.'


Media

Marketing

Economisch