Actie ‘Ik ervaar crisis’ vraagt aandacht van Dick Schoof voor onderbelichte crises

Actie ‘Ik ervaar crisis’ vraagt aandacht van Dick Schoof voor onderbelichte crises

25-09-2024 (17:15) - Campagnes

In reactie op de aankondiging van het willen uitroepen van een asielcrisis door kabinet-Schoof vraagt de actie ‘Ik ervaar crisis’ aandacht voor andere crises die op dit moment door mensen worden ervaren, en waarop niet zodanig wordt geacteerd.

Het kabinet-Schoof wil een asielcrisis uitroepen omdat er mensen zijn in Nederland die een asielcrisis ervaren. Je leest het goed: ervaren. Alhoewel het kabinet met deze stap laat zien dat het luistert naar het volk, zijn er natuurlijk nog vele andere grote crises die door Nederlanders worden ervaren, zoals de klimaatcrisis of de cultuurcrisis bijvoorbeeld. Daarop blijft een dergelijke reactie uit. De activatie ‘Welke crisis ervaar jij?’ heeft dan ook als doel de urgentie van andere crises onder de aandacht te brengen van minister-president Dick Schoof. Want waarom roept het kabinet niet de humanitaire crisis, de zorgcrisis, de onderwijscrisis of de natuurcrisis uit?

Meedoen aan de actie?

Deel welke crisis jij ervaart en tag @minpres en @ikervaarcrisisnl. Download het crisispakket voor jezelf of jouw organisatie via www.ikervaarcrisis.nl of vind het initiatief op instagram onder @ikervaarcrisisnl.

De actie is een initiatief van de mensen van creatief strategisch bureau Dawn, de B Corp agency die werkt voor merken als De Baak, Vattenfall en Greenpeace. Jurian van der Hoeven, strategy director & managing partner: “Als bureau voor merken die midden in de maatschappij staan, kunnen we op dit moment niet anders dan op opvallende wijze aandacht vragen voor de grote crises van deze tijd. Net zoals onze klanten, waaronder Oxfam Novib, PAX, Triodos Bank en Vandebron, die zich dagelijks inzetten voor het tegengaan van onder andere de klimaatcrisis, humanitaire crisis en wooncrisis.”