Artsen zonder Grenzen breidt Gaza-campagne uit door medische noden

Artsen zonder Grenzen breidt Gaza-campagne uit door medische noden

19-04-2024 (10:12) - Campagnes

Artsen zonder Grenzen ziet dat de medische noden in Gaza dagelijks toenemen. Daarom schaalt de noodhulporganisatie de lopende campagne voor Gaza op. Er worden vanaf 19 tot en met 30 april, naast paid en organic uitingen die al vanaf oktober werden ingezet, ook radiocommericals, print advertenties en SEA ingezet. Meer geld is namelijk dringend nodig.

Het grote tekort aan voedsel en drinkwater zijn de belangrijkste oorzaken voor het dagelijks toenemen van medische noden. Een catastrofale hongersnood dreigt voor meer dan een miljoen mensen in Gaza. Artsen zonder Grenzen biedt vanaf het begin van het conflict medische noodhulp in Gaza en doet er alles aan om dit te blijven doen.

De campagne

De campagne loopt via paid en organic social media, een televisiereclame op NPO 1, 2 en 3, een radiospot op NPO-radio 2, 3Fm en FunX, directmail, advertenties in kranten en SEA. De campagne loopt van 19 april tot en met 30 april. Daarna blijven paid en organic social doorlopen zolang het nodig is. Omdat het onmogelijk is om een cameraploeg veilig Gaza in te krijgen is voor de tv- en radioreclames gebruik gemaakt van audiofragmenten en foto’s die AzG ontving van haar hulpverleners in Gaza.

Zangeres Naaz

De Rotterdamse singer-songwriter Naaz neemt de voice-over van de tv- en radio-commercial voor haar rekening. Haar ouders zijn Irak ontvlucht voor het oorlogsgeweld. Naaz en haar familie dragen het werk van Artsen zonder Grenzen een warm hart toe.

Medische hulp van AzG in Gaza

Teams van AzG bieden in Gaza chirurgische ondersteuning, wondverzorging, fysiotherapie, postnatale zorg, basisgezondheidszorg, geestelijke gezondheidszorg en zetten vaccinaties. Vanwege de hongersnood wordt een groot deel van de 300 Palestijnse zorgmedewerkers van AzG in Gaza in korte tijd omgeschoold zodat zij patiënten die ondervoed zijn kunnen behandelen.

De cijfers

Vanaf het begin van de oorlog in oktober 2023 t/m december van dat jaar heeft Artsen zonder Grenzen in Gaza: 240.000 - liter schoon water per dag uitgedeeld; Meer dan 74.300 medische consulten gegeven (dit zijn er meer maar in de eerste drie maanden van de oorlog konden de consulten niet worden bijgehouden); 100 ton medische voorraden naar Gaza gestuurd (vooral chirurgische benodigdheden en verbandkits).

Bekijk hier de televisiereclame: