KLABU en HERC introduceren ‘Amsterdam Spirit’

02-08-2023 (15:03) - Campagnes

In Amsterdam, aan de Haarlemmerdijk 106, staat het vijfde clubhuis van KLABU: een plek waar de organisatie bouwt aan een community van lokale Amsterdammers en nieuwkomers (vluchtelingen, asielzoekers en ongedocumenteerden) die wekelijks samenkomen om te sporten.

Vanaf 2 augustus is de community versterkt met een eigen shirt, badge en de korte film ‘Amsterdam Spirit’, waarin de energie, positiviteit en kracht van de leden van de Amsterdamse gemeenschap centraal staan, ondanks de uitdagingen die vele nieuwkomers ervaren in het vinden van hun weg in Amsterdam. Met de korte film, geproduceerd door HERC (onderdeel van ACE) en DPPLR, nodigt KLABU alle Amsterdammers en nieuwkomers uit om met elkaar in contact te komen en er samen het beste van te maken.

‘Amsterdam Spirit’ by HERC and DPPLR

Jan van Hövell, oprichter en directeur van KLABU: “Met KLABU richten we ons vooral op vluchtelingenkampen in “forgotten crises” zoals in Bangladesh en Kenia, maar tijdens Covid merkten we ook wat sport en spel in Amsterdam kan betekenen voor vluchtelingen en ongedocumenteerden. Met wekelijkse workouts wilden wij hen laagdrempelig in contact brengen met lokale bewoners om er samen wat van te maken. We zijn trots dat we met de introductie van het shirt en de film ‘Amsterdam Spirit’ nog meer Amsterdammers kunnen uitnodigen om hieraan bij te dragen.”

Amsterdam Spirit

Op de badge van het nieuwe shirt staan twee vogels, die symbool staan voor de ontmoeting tussen Amsterdammers en nieuwkomers rond de fontein in het Westerpark, waar KLABU wekelijkse workouts organiseert. De film introduceert KLABU Amsterdam Spirit vanuit het perspectief van deze twee vogels; eerst apart en vervolgens samen. De film werd voor het eerst getoond in het Ketelhuis in Amsterdam en zal de komende weken te zien zijn als commercial die voorafgaat aan bioscoopfilms - dit wordt mogelijk gemaakt door de ondersteuning van Jean Mineur en het Ketelhuis.

Clare Pickens, Managing Director HERC: “Bij HERC vinden we dat we onze verantwoordelijkheid moeten nemen voor mensen die minder kansen, toegang en middelen hebben dan wijzelf. KLABU is een prachtige organisatie die verschillende gemeenschappen bij elkaar brengt in Amsterdam. Het was dan ook een eer om deze film te mogen produceren en op te dragen aan lokale Amsterdammers en nieuwkomers.”

Credits film ‘Amsterdam Spirit’

Organisatie: KLABU
Founder: Jan van Hövell
Creative Director: Kelvin Govey
Creative: Tom Bird
Amsterdam community managers: Lisa Elsenburg, Mohamed Bah en Ousmane Cissé
Badge ontwerp: Jasper Gottlieb, Kelvin Govey en KLABU Amsterdam community

Agency: HERC, onderdeel van ACE
Executive Creative Director: Emilio de Haan
Managing Director: Clare Pickens
Art Director: Astrid Niari
Producer: Cherise Basiran

Productie: DPPLR
Director: Mikki Sindhunata
DOP: Simon Meesters
Producer: Jimi Visser
Gaffer: Levien
Art Director: Cindy Bakker
Styling: Perrine Philomeen
MUA: Evgeniya Polevaya

Post productie
Grading: Qianwei Tong, Captcha!
Edit: Samantha, Studio Radijs
Online Editor: Laura Brouwer
VFX: Ton Habraken, Swaen Nouwen, The Compound
Sound Design: Niels den Otter, Audentity Majdy
Voice-over: Willem de Bruin, Ian Alken
Motion Graphics: Astrid Niari, Nick Fatouris