KNVB en Nike vieren 25-jarig jubileum met uiting op Delftse Poort

09-11-2021 (12:16) - Campagnes

In aanloop naar Euro 2000 sierde Edgar Davids de 150 meter hoge Delftse Poort in Rotterdam. Na 21 jaar heeft de inmiddels ex-international opvolging gekregen van de Oranjehelden van nu. En niet één, maar twee iconen kijken vanaf het kantoorgebouw uit over de havenstad. Naast OranjeLeeuwin Lieke Martens, pronkt ook de captain van het Nederlands elftal Virgil van Dijk. De uiting is gemaakt op initiatief van de KNVB, als dank voor 25 jaar samenwerking met Nike.

Nike is op meerdere fronten nauw betrokken bij de KNVB en heeft in de afgelopen 25 jaar een grote rol gespeeld in de aantrekkingskracht van Oranje, zowel bij het mannen- als het vrouwenelftal. Het meest zichtbaar is vanzelfsprekend het shirt, dat niet voor niets wereldwijd geliefd is vanwege de kleur en het design. Hoogtepunt was onder andere de ontwikkeling van het eerste Oranjeshirt gemaakt voor vrouwen, met een betere pasvorm én waarbij de leeuw op de borst werd veranderd in een leeuwin.
 

Partner door dik en dun

Jean Paul Decossaux, commercieel directeur KNVB: "In 25 jaar hebben we zoveel meegemaakt. Hoogtepunten en dieptepunten. In al die jaren was Nike niet alleen onze partner, maar ook een van onze meest trouwe supporters: daar zijn we hen dankbaar voor. Nike daagt ons uit en heeft als wereldwijd merk een belangrijke bijdrage geleverd aan het vernieuwende imago dat Oranje vandaag de dag heeft: geliefd door jong en oud, jongens en meisjes. We kijken uit naar nog veel meer jaren waarin we samen met het ijzersterke merk bouwen aan de ontwikkeling van Nederlands talent en topvoetbal."