Zanger Claude en Basic-Fit maken zich sterk voor mentale gezondheid

Zanger Claude en Basic-Fit maken zich sterk voor mentale gezondheid

11-09-2024 (13:15) - Campagnes

Eén op de drie Nederlandse jongeren ervaart mentale problemen. Sporten kan je helpen weer mentaal fit te worden, en daarom lanceert Basic-Fit in samenwerking met zanger Claude een bewustwordingcampagne, ontwikkeld door AM Betond*.

Met de videoclip 'La Pression' zet zanger Claude, als gezicht van de Basic-Fit campagne, mentale en fysieke gezondheid centraal. De clip, geproduceerd door CoolCreative, vertelt het verhaal van Kim, die ondanks haar ogenschijnlijk perfecte leven veel mentale druk ervaart. Met de boodschap ‘Je bent niet alleen, #blijfbewegen’ benadrukt Basic-Fit dat beweging helpt en dat niemand er alleen voor staat.

Claude ervaarde zelf ook mentale problemen: 'Een nummer 1 hit met je debuut is overweldigend. Veel mensen staan onder druk door werk en social media en het is zorgwekkend dat jongeren mentale problemen ervaren. Sporten helpt me fysiek en mentaal fit te blijven.'

Ook delen ambassadeurs zoals Isa Hoes, Enzo Knol en Gwen van Poorten uit Nederland en Joffrey Anane, Jonatan Medart en Jolien Boumkwo uit België in online video’s hun verhalen en positieve ervaringen met sporten. MIND, Mental Health Europe en Te Gek!? ondersteunen Basic-Fit en Claude met het onder de aandacht brengen van hun boodschap.

Meer acties

Erica van Vonderen-Hahn, CCO van Basic-Fit, vertelt dat de sportschoolketen fitness voor iedereen toegankelijk maakt: 'Zo maken we samen de wereld fysiek en mentaal gezonder'. De samenwerking is onderdeel van de ‘Boost je Mood’-campagne, die aansluit op eerdere programma’s om een actieve levensstijl te promoten en het algehele welzijn te verbeteren. Volgende maand volgen meer initiatieven.

Credits

Content & creatie: AM Beyond*, Abovo Maxlead
Productie: Cool Creative
Management Claude: 85Management
Opdrachtgever: Basic-Fit
Muziekuitgeverij: Cloud9
Ondersteund door: MIND, Mental Health Europe en Te Gek!?

Dit is de videoclip: