Coco Bonito genomineerd bij Coolest Dutch Brands 2020

18-09-2020 (11:30) - Cool Brands

De Sunnycords® van Coco Bonito zijn vrolijk, kleurrijk en stijlvol. Het soort product waar je hebberig van wordt als je van mooie dingen houdt. Coco Bonito wordt gerund door twee zussen: Sophie en Eva Weijenberg. Wat begon als een hobby op een meisjeskamer is nu een goedlopend merk dat in winkels overal ter wereld te koop is. Niet slecht voor twee twintigers en goed voor een nominatie voor Coolest Dutch Brands 2020.

Eva: ‘Wij willen dat een brillenkoord een standaard aankoop wordt als je een nieuwe bril of zonnebril aanschaft. Dus dat onze Sunnycords® onmisbaar worden. Daarnaast willen we ons aanbod flink uitbreiden. Naast de trendy collectie willen we nu voor ieder wat wils, voor aan de leesbril van een chique dame tot de zonnebril van een sporty surfdude.’
 

Daar doen we het voor

Sophie vult aan: ‘Een andere missie is dat we een steentje willen bijdragen aan een betere wereld. Daarvoor werken we samen met local communities in minder ontwikkelde landen. We willen hun verhaal vertellen en hen supporten. Zo hebben bijvoorbeeld deze zomer de Karibu collectie gelanceerd samen met het Nederlandse merk Haberdashy. Deze collectie is gemaakt door Maasai vrouwen uit Kenia. Deze Maasai zijn erg afhankelijk van toerisme en door Covid komt daar nu geen enkele toerist meer. Daardoor is er hongersnood en kunnen de kinderen niet meer naar school. Het is heel fijn dat we hen dankzij deze samenwerking kunnen steunen.’ Eva: ‘Een van onze contactpersonen daar vertelde dat de kinderen door de opbrengst van deze productie de rest van het jaar naar school kunnen. Daar doe je het echt voor.’
 

Lees FONK magazine nu de eerste 3 maanden gratis!

Lees het hele interview met Eva en Sophie Weijenberg in FONK #294. Heb je geen abonnement op FONK? Maak dan gebruik van onze najaarsactie en lees de digitale editie van FONK de eerste 3 maanden gratis!


Over Coolest Dutch Brands

De redactie van FONK selecteert ieder jaar twaalf van origine Nederlandse merken die in aanmerking komen voor de titel Coolest Dutch Brand van het jaar. De genomineerde merken voeren elk op hun eigen manier, sustainability hoog in het vaandel. Ze zijn positief zichtbaar in de media vanwege hun (vernieuwende) product of dienstverlening en weten door intelligente marketing aantoonbaar een breed publiek aan zich te binden. Eerder in de 2020-serie: Verstegen Spices & Sauces, MUD Jeans, de Edwin van der Sar foundation, Naïf, Aquablu, fairf, FrieslandCampinama, Joolz en nu dus Coco Bonito.
 

Finale Coolest Dutch Brands 2019: 14 oktober

Vanwege Covid-19 is de finale van Coolest Dutch Brands 2019 verplaatst naar 14 oktober aanstaande. De drie finalisten VanMoof, Seepje en The FlowerFarm gaan op die dag met elkaar de vriendschappelijke strijd aan bij Taets Art and Event Park. Tickets zijn inmiddels uitverkocht maar wil je op 14 oktober graag bij zijn? Meld je dan hier aan voor een plek op de reservelijst!


Coolest Dutch Brands 2019 is powered by Ruwer, Candid, MassiveMusic, Studio Piraat en Hammerfest