Moonback genomineerd bij Coolest Dutch Brands 2021

09-07-2021 (16:01) - Cool Brands

Hotelboekingswebsite Moonback ontstond na een LinkedIn-bericht van founder Niels Meijssen over de oneerlijke platformeconomie. Zijn bericht ging compleet viral en Niels besloot dat het anders moest. Moonback is daarop zijn antwoord. ‘Hotels zijn het zat om als melkkoe behandeld te worden en omarmen Moonback enthousiast.'
 
'In de platformeconomie zie je dat er dominante spelers zijn die alleen maar kijken naar zoveel mogelijk geld uitkeren aan aandeelhouders. Hierdoor ontstaat een ongezonde situatie en een oneerlijke markt. Wij willen laten zien dat je zo’n platform ook op een andere manier kunt runnen. Dat doen we door in eerste instantie een eerlijke markt te creëren voor reizigers en hotels om elkaar te vinden', vertelt founder Niels Meijssen deze week in FONK magazine 315.
 

Lees nu het hele verhaal in FONK magzine

Wil je weten hoe Niels de lancering van Moonback heeft aangepakt? Lees dan het hele interview met Niels Meijssen in de eerste tweetalige editie (NL/ENG) van FONK magazine 315. Heb je geen abonnement? Maak nu de eerste drie maanden gratis kennis met de digitale uitgave van FONK. Klik hier om je aan te melden. Wil je FONK magazine liever in print ontvangen? Meld je hier aan en ga voor een jaarabonnement met 25% korting; je krijgt de digitale uitgave er gratis bij!
 

Over Coolest Dutch Brands

De redactie van FONK selecteert ieder jaar twaalf van origine Nederlandse merken die in aanmerking komen voor de titel Coolest Dutch Brand van het Jaar. De genomineerde merken voeren, elk op hun eigen manier, sustainability hoog in het vaandel. Ze zijn in het jaar van hun nominatie positief zichtbaar in de media vanwege hun (vernieuwende) product of dienstverlening en weten door intelligente marketing aantoonbaar een breed publiek aan zich te binden. Een 50-koppige jury van creatieven en strategen bepaalt welk van de 12 nominaties aan de haal gaat met de Coolest Dutch Brands Awards 2021. In eerdere edities van 2021: CrispFarmTrace en Karma Kebab en Holie,  North Sea Farmers, Marcel's Green Soap en nu in juli Moonback. 
 
Hoofdsponsor: ConceptD
Sponsor: Ruwer 
Partners: Ocean Outdoor (host halve finale), GUC Agency (challenger vlogs), Massive Music