The Flower Farm genomineerd bij Coolest Dutch Brands 2019

31-10-2019 (15:16) - Cool Brands

Marcel van Wing vertrok twee jaar geleden bij zijn succesvolle reclamebureau Alfred. Hij vond het tijd voor iets anders. Het werd een eigen, palmolievrij margarinemerk: The Flower Farm. Sinds de zomer liggen de vrolijke kuipjes in de supermarkten. De margarine met een missie is nominatie nummer 9 bij Coolest Dutch Brands 2019.
 
‘De missie van The Flower Farm is heel simpel’, vertelt Van Wing. ‘Wij willen helpen de kap van het  regenwoud te stoppen. Als je onze margarine een jaar lang eet met een gezin van vier mensen, spaar je 30 vierkante meter regenwoud. Dan heb je er met jouw gezinnetje voor gezorgd dat dat niet hoeft te worden gekapt. Cool toch!’
 

Craft centraal

In 2019 haakt het thema van Coolest Dutch Brands aan bij de slow trend. De redactie van FONK nomineert maandelijks een van origine Nederlands merk waarbij craft een centrale rol speelt voor zowel het merk zelf als voor de manier waarop de brands hiermee naar buiten treden en zo een breed publiek aan zich weten te binden. Tot nu toe zijn genomineerd in de 2019-serie: Gebrouwen door VrouwenEARTH WaterBart’sVanMoofHertog JanSeepjeMyomy, HAK en nu The Flower Farm. 

De vakjury van Coolest Dutch Brands 2019 bestaat uit 46 creatives en strategen. Meet them here!


Drie maanden gratis FONK lezen

Wil je het volledige interview met Marcel van Wing lezen maar heb je geen abonnement? Maak dan nu gebruik van onze jubileum-aanbieding waarmee je drie maanden lang en zonder verdere verplichtingen FONK magazine in print en digitaal kunt lezen. Klik hier als je van dit aanbod gebruik wil maken.
 
Coolest Dutch Brands 2019 is powered by Edelman Amsterdam, Candid Group, De Ondernemer, Ruwer en MassiveMusic.