Lexus start samenwerking met Marjan van Aubel voor Miami Art Week 2023

03-11-2023 (15:01) - Design

Lexus en Marjan van Aubel gaan gezamenlijk werken aan een installatie in de beeldentuin van het Institute of Contemporary Art in Miami tijdens de Miami Art & Design Week 2023.

De interactieve installatie is geïnspireerd op de LF-ZC, de nieuwe generatie BEV Concept die kort geleden werd onthuld op de Japan Mobility Show. De installatie laat zien hoe Lexus en Van Aubel op weg naar een koolstofneutrale toekomst de grenzen verleggen op het gebied van design en technologie. De installatie wordt begin december onthuld en is gedurende de Miami Art & Design Week 2023 te bekijken.

'8 Minutes and 20 Seconds'

De installatie draagt de naam ‘8 Minutes and 20 Seconds’, een verwijzing naar hoelang het duurt voordat licht van de zon de aarde bereikt. Dankzij de expertise van Van Aubel op het gebied van zonne-energie is de installatie niet alleen een eerbetoon aan de zon, maar het verbetert ook de creativiteit van de elektrische auto van Lexus op technologisch gebied.

Bijzondere panelen

Voor de bouw van de installatie werkte de studio van Van Aubel samen met Random Studio. Wereldwijd creëert Random Studio ruimtelijke belevingen. De installatie toont zonnepanelen die voor kleurrijke schaduwen zorgen zodra de zon erop schijnt. Licht- en bewegingssensoren in de sculptuur dragen verder bij aan de installatie