Besparen in december: wees creatief!

13-12-2021 (16:27) - Economisch

De afgelopen maanden hebben veel mensen met stijgende kosten te maken gekregen. Diverse oorzaken zoals onder andere een tekort aan grondstoffen, duurder transport en inflatie hebben bijvoorbeeld gezorgd voor een hogere energierekening en brandstof voor de auto, en duurdere boodschappen. En dan was december – traditioneel de duurste maand van het jaar – nog niet eens begonnen! Je woning feestelijk aankleden voor de feestdagen, cadeaus en etentjes kunnen een behoorlijke aanslag doen op je rekening. Hoe je toch kunt besparen in december? Wees creatief!
 


Zorgen voor wat extra financiële ruimte in december
 

Het is bewezen dat geldzorgen stress veroorzaken. En dat wil je natuurlijk niet in deze maand. Kom je nog niet rond met de hieronder genoemde bespaartips? Dan zijn er nog twee andere dingen die je kunt doen om financieel wat extra ruimte te creëren. Allereerst kun je kijken of je dingen in huis hebt die je kunt verkopen. Iets dat jij niet gebruikt, kan een leuk cadeau voor een ander zijn. Daarnaast is het ook mogelijk een lening af te sluiten. Online kun je gemakkelijk een snel een lening berekenen. Zo zie je welke mogelijkheden er zijn, en welke rentes en voorwaarden gelden.
 

5 tips om te besparen in december 

Wil je met weinig middelen, toch een gezellige feestmaand beleven? Hieronder vind je vijf tips om dat te realiseren.
 
- Ook dit jaar is er een vuurwerkverbod van kracht als coronamaatregel. Wel kun je bij bepaalde verkooppunten klein vuurwerk krijgen. Ook hiermee kun je zorgen voor een feestelijke jaarovergang.
 
- Een dure kerstboom, een die perse de grootste van de straat moet zijn? Dat is helemaal niet nodig. Van oud hout kun je ook een mooie boom zelf in elkaar knutselen. Dit is ook nog eens veel duurzamer.
 
- Over duurzaamheid gesproken: hergebruik van spullen wordt steeds gebruikelijker. Ieder jaar weer nieuwe dure kerstversiering voor in huis kopen? Helemaal niet nodig, online vind je een groot aanbod van tweedehands spullen die nog prima zijn. Bovendien barst het online van de diy-kerstversieringen.
 
- Het is helemaal in tegenwoordig om zelfgemaakte of tweedehands cadeaus te geven. Juist in deze moeilijke tijden laten we graag zien hoe blij we zijn met familie en vrienden door een cadeau te geven. De nadruk komt echter wel steeds meer te liggen op de persoonlijke noot dan op het prijskaartje dat eraan hing.
 
- En dan tot slot nog de gezellige etentjes in december. Zoals het er nu uitziet zal de horeca tot in januari ’s avonds gesloten moeten blijven. Thuis kun je echter ook met weinig geld een feestelijke maaltijd in elkaar draaien. Loop dan overigens wel met een boog om de luxe kant-en-klaar-producten in de winkels heen, maar zoek online recepten op en koop hiervoor de ingrediënten gewoon los. Slim inkopen en een goede planning + een feestelijke tafelversiering = een gezellige avond!
 

Fijne feestdagen! 


Bureaus

Media

Marketing