Mini Fabriek Oxford gaat elektrisch

12-09-2023 (14:24) - Economisch

BMW Group heeft vandaag een nieuwe investering aangekondigd van meer dan 600 miljoen pond in de MINI-fabrieken in Oxford en Swindon. '

Met deze nieuwe investering zullen we de fabriek in Oxford ontwikkelen voor de productie van de nieuwe generatie elektrische MINI's en zetten de koers voor de productie van puur elektrische auto’s in de toekomst’, zegt Milan Nedeljkovic, lid van de raad van bestuur van BMW AG, verantwoordelijk voor de productie.

Nieuwe modellen

De fabriek in Oxford maakt zich op om vanaf 2026 twee nieuwe volledig elektrische MINI-modellen te bouwen, de MINI Cooper 3-Deurs en de compacte crossover MINI Aceman. Tegen 2030 zal het productievolume uitsluitend elektrisch zijn. Vanaf 2000 heeft BMW Group meer dan 3 miljard pond uitgegeven aan zijn fabrieken in Swindon, Hams Hall en Oxford. Deze ontwikkeling werd ondersteund door de Britse regering en zal bijdragen aan het veiligstellen van banen in de fabriek in Oxford en in de carrosseriepersfabriek in Swindon.

Blijk van vertrouwen

Minister van Zaken en Handel Kemi Badenoch: ‘Dit besluit is een grote blijk van vertrouwen in de Britse economie en het werk van de regering om de blijvende kracht van onze wereldwijd toonaangevende automobielsector te verzekeren. We zijn er trots op dat we de investeringen van BMW Group kunnen ondersteunen, die zullen zorgen voor hoogwaardige banen, onze toeleveringsketens zullen versterken en de Britse economische groei zullen stimuleren’.

Oxford blijft de thuisbasis van MINI

De fabriek in Oxford vierde dit jaar haar 110-jairge bestaan en produceert sinds 2019 met succes de huidige MINI Electric, waar deze volledig is geïntegreerd in de productielijn met de conventionele (ICE) modellen.
Stefanie Wurst, Head of MINI: ‘MINI is altijd op de hoogte geweest van zijn geschiedenis, Oxford is en blijft het hart van het merk. Ik ben opgewekt dat de twee nieuwe, volledig elektrische MINI-modellen ook in Oxford worden geproduceerd, waarmee we onze weg naar een volledig elektrische toekomst bevestigen. De aanhoudend grote vraag naar onze lokaal emissievrije voertuigen toont aan dat de wereldwijde MINI-gemeenschap openstaat voor elektromobiliteit, die we, mede dankzij Oxford, optimaal kunnen bedienen’

Volgende elektrificatie

MINI versnelt naar volledige elektrificatie met een nieuwe modellengamma en een verbeterd productienetwerk.
De MINI Fabriek Oxford produceert momenteel de MINI 3-Deurs, de MINI 5-Deurs, evenals de MINI Clubman en de MINI Electric. De fabriek zal op middellange termijn een productiecapaciteit bereiken van ongeveer 200.000 auto’s per jaar, waarbij in eerste instantie ICE- en batterij-elektrische voertuigen op dezelfde productielijn worden gebouwd. Vanaf 2030 zal de fabriek in Oxford exclusief volledig elektrische MINI-modellen produceren.


Bureaus

Media

Marketing