Pilot-traject Conscious Contracting werkt aan gelijkwaardigheid

19-10-2022 (11:06) - Economisch

In het pilot-traject Conscious Contracting gaat een groep organisaties aan de slag om hun arbeidsovereenkomsten in te richten op een meer gelijkwaardige manier, gericht op mensen. Onder andere Viisi, The Colour Kitchen, Valstar Simonis, Actief Zorg, Gemeente Alkmaar en BplusC doen mee.

In de pilot worden aan nieuwe manieren gewerkt om arbeidsovereenkomsten op te stellen, waarbij de belangen van alle partijen worden betrokken. Contracten worden vertaald naar een overeenkomst waar in begrijpelijke (beeld)taal beschreven wordt wat partijen samen willen bereiken en gaan doen, en hoe ze om willen gaan met veranderingen en conflicten. Tijdens het pilot-traject gaan de deelnemers, ondersteund door een team van inhoudelijke (juridische) experts, aan de slag met Conscious Contracting in hun eigen organisatie. De opgedane kennis en inzichten uit dit traject worden gebundeld in een handreiking die wordt gepresenteerd tijdens een slotevent dat in juni 2023 zal plaatsvinden.

?Do-It-Yourself traject 

Om ook organisaties die niet meer in de pilotgroep pasten de kans te geven om aan de slag te gaan met Conscious Contracting, is een Do-It-Yourself traject opgezet. De deelnemers van dit traject worden (online) meegenomen in wat Conscious Contracting is en hoe ze hier in hun eigen organisatie mee aan de slag kunnen gaan. Er zijn online masterclasses met uitleg en inspiratie en live Q&A sessies met inhoudelijke (juridische) experts. Via een online community kunnen deelnemers onderling ervaringen uitwisselen.

Aanmelden voor dit traject kan door te mailen naar judith@firmatwist.nl. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.


Bureaus

Media

Marketing