Scale-up Alleo haalt 5 miljoen euro

Scale-up Alleo haalt 5 miljoen euro

22-04-2024 (14:28) - Economisch

De Amsterdamse scale-up Alleo heeft vijf miljoen euro opgehaald bij investeerders. Met deze investering maakt Alleo zich klaar voor verdere groei in productontwikkeling, internationalisering en het klantenbestand. De kapitaalronde wordt geleid door Mediahuis Ventures en alle bestaande investeerders Newion, Dutch Founders Fund, ROM InWest meedoen. In totaal heeft het HR-platform sinds de oprichting in 2021 8,2 miljoen euro aan investeringen opgehaald.

Alleo, voorheen bekend als YourCampus, heeft een platform en een app ontwikkeld waarmee werknemers controle krijgen over hun salaris en daarmee hun koopkracht verhogen. Daarnaast bevordert het platform de transparantie rondom salarissen en investeringen in de arbeidsvoorwaarden. Ondertussen is het bedrijf de startup fase uitgegroeid en inmiddels meer dan 100.000 gebruikers met klanten zoals Picnic, Van Lanschot Kempen en Red Bull. Ook in Duitsland is het platform actief met twintig Duitse werkgevers aangesloten bij het platform.

Uitbreiding en vernieuwing

Het HR-platform is uit de startup fase gegroeid en de series A investering faciliteert de verdere opschalingsfase en internationalisering. Zo heeft Alleo een nieuwe versie van het verouderde cafetariamodel gelanceerd. Dit model biedt werknemers een keuzebudget wat opgebouwd is uit salariscomponenten van de werknemer en budgetten vanuit de werkgever, waarmee werknemers zelf kunnen beslissen over hun arbeidsvoorwaarden. Daarnaast investeert Alleo verder in de integratie met salarispakketten en de uitbreiding van de aanbod arbeidsvoorwaarden.


Bureaus

Media

Marketing