Student slecht in carrièreplanning

05-02-2014 (08:34) - Economisch

Nederlandse studenten zijn onzeker hoe zij de stap van studie naar loopbaan het beste kunnen maken. Uit onderzoek van LinkedIn, uitgevoerd door TNS NIPO onder bijna 1.000 Nederlandse studenten, blijkt dat 41% van de Nederlandse studenten behoefte heeft aan meer advies over hoe ze zich moeten oriënteren op een baan. 
 
Veel studenten willen bovendien advies krijgen over hoe ze social media en professionele netwerken als LinkedIn kunnen inzetten voor carrièreplanning. Meer dan de helft van de studenten wil deze kennis het liefst direct vanuit het bedrijfsleven krijgen. 
 
LinkedIn start daarom dit voorjaar een Masterclass Carrièreplanning. In samenwerking met Universiteiten, Hogescholen en topwerkgevers wil het zakelijke netwerk daarmee studenten gaan helpen om zich al tijdens hun studie beter te oriënteren en profileren op de arbeidsmarkt. 
 
De Masterclass wordt op dit moment ontwikkeld in samenwerking met Universiteiten en Hogescholen die al actief bezig zijn met loopbaantrainingen voor hun studenten en ook de rol van social media hierin hoog in het vaandel hebben staan. Dit zijn de Hogeschool Leiden, Rijksuniversiteit Groningen, Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM), TU Delft, TU Eindhoven en de Vrije Universiteit Amsterdam. 
 
De eerste Masterclass staat gepland voor mei 2014. Op een later moment wordt bekeken of andere Universiteiten, Hogescholen en MBO opleidingen aan de lijst met deelnemende scholen worden toegevoegd.
 

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.

Bureaus

Media

Marketing