De Koffiejongens gaat internationaal

De Koffiejongens gaat internationaal

09-11-2023 (10:43) - Marketing

De Koffiejongens, het duurzame Nederlandse koffiemerk dat bekendstaat om z’n 100% biologisch afbreekbare koffiecups, gaat internationaal. Walter Morriën, (medeoprichter De Koffiejongens): “In een land als Duitsland, waar de koffiecultuur zo bloeit, kunnen we met The Blue Cycle op grote schaal impact maken.”

Na bewezen succesvolle resultaten op de Nederlandse en Belgische markt, kondigen ze met groot enthousiasme hun uitbreiding naar Duitsland aan, waar ze onder de naam The Blue Cycle hun groene stempel willen drukken. Duitsland biedt de ideale setting voor het voortzetten van de duurzame missie van De Koffiejongens

The Blue Cycle

The Green Cycle was wellicht een logische naam geweest, maar in een ondernemersklimaat waar ‘groen’ steeds vaker een nare bijsmaak krijgt omwille van het beruchte greenwashing, besloot De Koffiejongens voor een andere kleur te kiezen. De Koffiejongens proberen altijd de logische keuze te maken. Daarmee bieden ze oplossingen voor bestaande duurzaamheidsproblemen en inspiratie aan concullega's om dit voorbeeld te volgen. Aangezien onze planeet voor 70% uit water bestaat, was de keuze voor de kleur blauw snel gemaakt. Bovendien is het product van The Blue Cycle, net als dat van De Koffiejongens, cyclisch; van grondstoffen (van gebruik naar compost) tot aan het abonnementsmodel. The Blue Cycle zal in Duitsland live gaan met vijf smaken, gebaseerd op onderzoek naar het Duitse smaakprofiel: Lungo, Lungo Forte, Espresso, Ristretto en Decaf.

Synergie

The Blue Cycle is het merk waarmee De Koffiejongens de Duitse markt gaat betreden. Een team, inclusief Duitstalige collega, bedient vanuit Nederland de Duitse markt en heeft de focus op The Blue Cycle. Er is bewust gekozen om de Duitse lancering vanuit het kantoor in Bussum aan te sturen. Zo kan vanaf het begin de synergie met De Koffiejongens goed gewaarborgd worden. De missie blijft onveranderd en bovendien is merk-consistent zakendoen belangrijk voor De Koffiejongens.

Duurzaamheid

De koffiecups van The Blue Cycle zijn net als de koffiecups van De Koffiejongens hier in Nederland, gemaakt van volledig afbreekbare plantaardige materialen, die na gebruik bij het GFT kunnen. De koffiedrab kan zelfs op de composthoop, zodat het wordt omgezet tot super voedzame compost, bijdragend aan gezonde bodems en planten. Voor The Blue Cycle is duurzaamheid niet alleen een trend, maar een levensstijl, die zich blijft ontwikkelen. Dit nieuwe Duitse label is toegewijd aan zowel het leveren van kwaliteitskoffie als het verminderen van de ecologische voetafdruk in alle processen van de keten. Morriën: "Met de uitbreiding naar Duitsland willen we onze boodschap nog verder verspreiden en een revolutie in de koffiewereld stimuleren”.


Bureaus

Media

Economisch