Golf.nl app 2.0 maakt golfsport toegankelijker voor iedereen

Golf.nl app 2.0 maakt golfsport toegankelijker voor iedereen

23-07-2024 (10:53) - Marketing

"De golfsport is er voor iedereen," zo klinkt het vastberaden bij de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) en blended agency iO. Daarom introduceren zij nu Versie 2.0 van de Golf.nl app, voor een betere en inclusievere digitale golfervaring voor elke speler.

De NGF en iO verlagen de drempel voor golf met de vernieuwde Golf.nl app, gericht op een een jongere en bredere doelgroep. "Voor een gezonde golfsport is een evenwichtige golfpopulatie essentieel," zegt Danielle Wallet, Algemeen Directeur Bedrijfsvoering van NGF. De nieuwe app, gebaseerd op onderzoek onder 5.000 gebruikers, maakt golf toegankelijker en leuker. "We trekken dagelijks meer vrouwen en jongeren aan en vergroten het spelplezier, zelfs voor beginners die nog geen lid zijn van een club."

Digitaal touchpoint

Met de nieuwe Golf.nl app kun je eenvoudig een starttijd boeken, het spel van vrienden volgen en foto's delen. Nu ook beschikbaar voor beginners die geen lid zijn van een golfclub, biedt de app informatie en begeleiding om golf op eigen tempo te ontdekken - helemaal in lijn met de grootste bewustwordingscampagne van de NGF ooit: ‘Welcome to the Club’.

"We hebben een belangrijk digitaal touchpoint toegevoegd aan de customer journey van beginnend golfers," zegt Max Doomernik, Product Owner bij iO. "Zo verlagen we de drempel en maken we golf toegankelijker voor iedereen, wat perfect aansluit bij de strategische focus van de NGF." Met succes, want 2500 beginnende golfers die nog geen lid zijn gebruiken de app.


Bureaus

Media

Economisch