Massimo Frascella nieuwe Head of Design bij Audi

Massimo Frascella nieuwe Head of Design bij Audi

16-02-2024 (10:28) - Marketing

Vanaf 1 juni is Massimo Frascella het nieuwe Head of Design van Audi. Hij volgt Marc Lichte op, die een andere functie bij de autofabrikant gaat vervullen.

Frascella, alumnus van het Instituto d’Arte Applicata & Design in Turijn, begon zijn carrière bij Bertone. Na diverse posities binnen de Ford Motor Company en Kia, werkte Frascella (52) sinds 2011 bij Jaguar Land Rover, meest recentelijk als Head of Design van beide merken. Frascella kijkt uit naar zijn nieuwe functie: "Voor mij is eenvoud de essentie van design. Ik zie het als mijn missie om auto’s te creëren zonder overbodige details, die niet enkel een trend volgen."

Technologische transformatie

Met de positiewisseling zet Audi de koers uit naar de volgende modelgeneraties, waarbij technolgische innovatie binnen alle segmenten meer invloed krijgt op de vormgeving en functionaiteit. Frascella's taak is om ervoor te zorgen dat nieuwe modellen de merkidentiteit van Audi blijven uitstralen. Marc Lichte heeft sinds 2014 Audi Design geleid. Het was eindverantwoordelijk voor Audi's eerste elektrische auto's op de weg, zoals de Audi e-tron, e-tron GT en Q4-reeks. 


Bureaus

Media

Economisch