Glazen Huis 2022 in actie voor stichting Het Vergeten Kind

Glazen Huis 2022 in actie voor stichting Het Vergeten Kind

13-09-2022 (10:07) - Media

3FM Serious Request komt met het Glazen Huis dit jaar in actie voor Het Vergeten Kind. Dit maakten dj’s Rob Janssen en Wijnand Speelman bekend. Het Glazen Huis keert deze winter terug naar De Nieuwe Stad in Amersfoort. In de week voor kerst voert 3FM traditiegetrouw actie voor het goede doel en zetten de dj’s zich samen met Nederland dag en nacht in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de vergeten kinderen van dit land.
 
In Nederland verkeren 100.000 kinderen in diepe nood. Door hun onveilige thuissituatie voelen deze kinderen zich ongewenst, ongeliefd en eenzaam en lopen ze een verhoogd risico om op latere leeftijd op het criminele pad te raken of werkloos te worden. Daarom komt 3FM Serious Request dit jaar in actie voor Het Vergeten Kind.
 

Stichting Het Vergeten Kind

De stichting haalt kinderen uit hun negatieve leefklimaat en overlaadt ze tijdens speciaal georganiseerde activiteiten met positieve aandacht, waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen en veerkrachtiger worden. Hierdoor staan kinderen sterker in het leven en kunnen ze beter met hun problemen thuis omgaan. 
 

Dicht bij het hart

Menno de Boer, zendermanager NPO 3FM: “3FM Serious Request met het Glazen Huis is die vaste waarde vlak voor kerst waarbij mensen iets goeds doen voor een ander en tegelijkertijd kunnen genieten van een week lang betekenisvolle, mooie radio. Het Vergeten Kind is een doel wat bij het hele dj-team dicht bij het hart ligt. We willen samen met luisteraars kennismaken met al het goeds dat ze doen en met zoveel mogelijk Nederlanders voor ze in actie komen. Ook keren we graag terug naar De Nieuwe Stad in Amersfoort. Een prachtige bereikbare locatie, waarbij we hopen er deze keer een warme editie mét publiek van te kunnen maken; iets dat vorig jaar door de coronamaatregelen slechts een krappe 5 uur mogelijk was.”
 

Kans op een betere toekomst

Margot Ende - van den Broek, directeur Het Vergeten Kind: "We zijn dankbaar dat 3FM Serious Request in actie komt voor de 100.000 kinderen die opgroeien in gezinnen waar de problemen zo ernstig zijn dat ze worden verwaarloosd, mishandeld of uit huis geplaatst. Deze vergeten kinderen staan nu al met 10-0 achter in het leven. Als wij ze helpen, maken zij kans op een betere toekomst. We hopen dat heel Nederland meedoet!"

 


Bureaus

Marketing

Economisch