Margriet viert 85-jarig jubileum

30-08-2023 (10:06) - Media

Margriet bestaat 85 jaar. Het magazinemerk, dat vorig jaar werd uitgeroepen tot magazine van het jaar, viert deze mijlpaal met een dubbeldik jubileumnummer.

Daarnaast lanceert Margriet het digitale Margriet Museum, waarin wordt teruggeblikt op haar rijke geschiedenis en de grote maatschappelijke impact die het merk maakt.

grote maatschappelijke impact

Op 30 september 1938 rolde de eerste Margriet van de persen. In een paar decennia groeide het weekblad uit tot een van de grootste vrouwenbladen van Nederland, wat het nog steeds is. “Dat zorgt ervoor dat Margriet grote maatschappelijke impact kan maken”, aldus Margriet-hoofdredacteur Helene van Santen.“Zo droeg Margriet halverwege de vorige eeuw bij aan de vrouwenemancipatie door vrouwen te informeren over de mogelijkheden van betaalde arbeid, anticonceptie en kinderopvang. En vandaag de dag door zich in te zetten tegen leeftijdsdiscriminatie en de wijze waarop oudere vrouwen veelal worden geportretteerd.” De maatschappelijke rol van Margriet is terug te zien in het digitale Margriet Museum, vanaf 27 september te bekijken op margriet.nl/MargrietMuseum.

Ook geeft Margriet 85 dagen lang elke dag een prijs weg op margriet.nl, van een espressomachine van De'Longhi tot een weekend naar Disneyland Parijs. Omdat bij een verjaardag taart hoort, schreef Margriet eerder dit jaar de wedstrijd ‘wie bakt Margriets jubileumtaart?’ uit onder haar lezeressen. Uit honderden inzendingen selecteerde de jury, onder leiding van meesterbakker Rudolph van Veen, vijf finalisten. De winnende taarten worden met recept gepubliceerd in Margriets jubileumeditie. Last but not least: ter gelegenheid van het 85-jarig bestaan brengt Margriet een unieke jubileum-legpuzzel uit. Deze puzzel is vanaf 27 september te bestellen op margriet.nl/puzzel.

Het 85ste jubileumnummer van Margriet, editie 41, ligt vanaf 27 september 2023 in de winkels. Op die datum gaat de grote winactie ‘Margriet viert 85 dagen feest’ van start op margriet.nl/winnen85jaar  


Bureaus

Marketing

Economisch