Nieuwe Augmented Reality talentenshow van Talpa en NEP

Nieuwe Augmented Reality talentenshow van Talpa en NEP

22-02-2023 (15:31) - Media

In partnership met Talpa Entertainment Productions (TEP) heeft NEP de afgelopen tijd gewerkt aan AR talentenshow AVASTARS, die aanstaande vrijdag 24 februari om 20.30 uur voor het eerst te zien is op SBS6.

In AVASTARS worden de echte en de virtuele wereld gecombineerd met Live Motion Capture technologie en Augmented Reality.

Unieke workflow

NEP heeft een 'live-on-tape' workflow ontwikkeld die de technologieën combineert en past binnen het productieproces van een entertainmentprogramma en geschikt is voor een TV studio. Arjan van Westerloo, Managing Director NEP The Netherlands: “In AVASTARS worden bekende zang- en danstalenten met behulp van Live Motion Capture, waarvoor zij een speciaal pak en een speciale helm dragen, samengevoegd tot een unieke Avastar. Hun bewegingen en mimiek worden door meer dan 30 camera’s vastgelegd en onze technische oplossingen zorgen vervolgens voor de realtime vertaalslag naar een Avastar die in Augmented Reality op het podium in de studio te zien is, en waar de mogelijkheden voor de Avastars, het decor, props, effecten en virtueel licht oneindig zijn. Om dit allemaal live-on-tape samen te brengen hebben we nauw samengewerkt met collega-NEP bedrijven uit de Verenigde Staten en Engeland.”

Nieuw format

John de Mol, Talpa Entertainment Productions: “Het is echt een intensieve samenwerking tussen NEP en TEP geweest, waarbij TEP vanaf het begin creatief en NEP op technisch vlak betrokken was, en waarbij de technologie en vooral de vakkundige mensen dit format mogelijk hebben gemaakt. Wat begon als een wild idee, is uitgegroeid tot een spectaculair entertainmentprogramma met een uniek eigen productieproces. We hebben niet alleen een nieuw format ontwikkeld, maar ook een nieuwe techniek. Dit stelt ons in staat om meerdere formats te ontwikkelen met deze technologie.” 


Bureaus

Marketing

Economisch