NPO wil mogelijkheden nieuw digitaal cultuurplatform samen met cultuursector verkennen

28-08-2023 (19:39) - Media

NPO wil graag samen met de cultuursector een verkenning naar een nieuw digitaal cultuurplatform starten. Dit maakte voorzitter van de Raad van Bestuur van de NPO Frederieke Leeflang maandagavond bekend tijdens een diner van de publieke omroep en de culturele sector.

De NPO geeft hiermee gehoor aan een advies van de Raad van Cultuur om de mogelijkheden te onderzoeken van een nieuw, nationaal digitaal cultuurplatform. Met dit platform kan de cultuursector worden versterkt en de cultuurparticipatie van het publiek worden bevorderd.

extra budget

In nauwe samenwerking met de cultuursector wordt komende periode verkend hoe de vindbaarheid en zichtbaarheid van cultuuraanbod in een digitaal platform verder kan worden vergroot en hoe de partijen elkaar daarin kunnen versterken. De verkenning naar het nieuwe platform bouwt voort op NPO Cultuur 2.0; het nieuwe cultuurprogramma van de publieke omroep met als doel het publiek te stimuleren weer naar de cultuurpodia en -zalen te gaan. NPO Cultuur 2.0 wordt mogelijk gemaakt door een extra budget van 5 miljoen euro, beschikbaar gesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

waardevolle aanvulling op fysiek bezoek

Frederieke Leeflang, voorzitter Raad van Bestuur NPO: "Cultuur is een essentieel en prachtig onderdeel van onze programmering en we functioneren graag als brug tussen cultuursector en publiek. Tijdens de coronacrisis waren we met het label NPO Cultuur in staat om samen met de cultuursector te experimenteren en televisieadaptaties en registraties van culturele producties uit te zenden toen de theaters en podia dicht waren. Nu deze crisis achter ons ligt spelen we als publieke omroep graag opnieuw een rol bij het opzetten van een nieuw digitaal cultuurplatform waar cultuur digitaal bij elkaar komt, samen met de sector en de omroepen. Dit platform kan dienen als waardevolle aanvulling op fysiek theater- en museumbezoek en kan zorgen voor verdieping en het bereiken van een breder en ander publiek." 


Bureaus

Marketing

Economisch