Philip Bloemendal Prijs voor Stephan Komduur

Philip Bloemendal Prijs voor Stephan Komduur

09-12-2022 (11:11) - Media

De Philip Bloemendal Prijs (PBP) voor jonge talentvolle journalistieke presentatoren is gewonnen door radiopresentator Stephan Komduur (BNNVARA).

In Beeld & Geluid ontving hij tijdens een live NPO Radio 1 uitzending, gepresenteerd door Roos Moggré en verzorgd door AVROTROS, een cheque ter waarde van 3.500 euro uit handen van Sosha Duysker, de winnares van 2020. Dit bedrag kan hij besteden aan een opleiding om zich verder te professionaliseren in het vakgebied. De PBP werd vandaag voor de elfde keer uitgereikt.

De vakjury bestaande uit voorzitter Evelien de Bruijn (programmamaakster en presentatrice), Iris van Lunenburg (presentatrice en columniste), Antoin Peeters (presentator RTL Nieuws), Winfried Baijens (presentator NOS Nieuws) en Sosha Duysker (winnaar 2020) koos begin november drie genomineerden: Merel Ek (Hart van Nederland, SBS6), Stephan Komduur (Vroeg! / De Nieuws BV) en Maxime de Vries (NOS Stories).

Uit het juryrapport: “De winnaar van de Philip Bloemendal Prijs is een talent dat het best te vergelijken is met een bloem in knop, die in de komende jaren tot bloei zal komen. Mede dankzij een prijs van 3500 euro in de achterzak, om zich verder te ontwikkelen. Deze journalist is een genot voor oog en oor, vult zich als een spons met kennis en gebruikt die op de juiste momenten. De winnaar is geduldig, rustig en nieuwsgierig.” 


Bureaus

Marketing

Economisch