Recordpoging 200 uur lang podcasts maken tijdens Dutch Media Week

17-08-2022 (16:03) - Media

Tijdens Dutch Media Week staan een week lang alle vormen van media centraal: van radio en tv tot games en social media. Een nog relatief nieuw medium dat de laatste jaren enorm in populariteit is toegenomen, is de podcast. Tijdens de 7e editie van Dutch Media Week wordt dit medium uitgebreid in de spotlights gezet door middel van een recordpoging podcast maken waarbij, met de hulp van vele bekende en onbekende podcasters, totaal zo’n 200 uur onafgebroken podcasts worden gemaakt. 
 
Een podcast (een samenvoeging van de woorden iPod en broadcast) is een uitzending die wordt opgenomen, zodat je deze kunt luisteren waar en wanneer je wilt. Je kunt het vergelijken met een radio-uitzending, maar dan eentje die je op elk gewenst moment kunt streamen. Je kunt je bovendien ook abonneren op uitzendingen, zodat de nieuwste afleveringen automatisch in je persoonlijke bibliotheek terechtkomen. Podcasts zijn er in allerlei vormen: van talkshow tot educatieve training en van audiodrama tot documentaire. De podcasts die worden opgenomen tijdens de recordpoging van Dutch Media Week zijn gratis bij te wonen en vinden plaats op diverse bijzondere locaties binnen Hilversum.
 

Bekende podcasts

Tijdens Dutch Media Week wordt van zaterdag 1 oktober 8:00 uur tot en met zondag 9 oktober 16:00 uur onafgebroken, dus dag en nacht, podcasts gemaakt. Er doet dan ook een groot aantal podcasters mee aan de recordpoging, waaronder Bastiaan Meijer van de PodBast, de Lesbische Liga Podcast, VINK, Televisië, Content Wars, televisiekenners Ron Vergouwen en Bjorn Bouwens met hun podcast Daar bleef je voor thuis!, Bert Kranenbarg met zijn podcast RadioReuzen en de Boer Zoekt Podcast over het populaire tv-programma Boer Zoekt Vrouw. Vincent Bijlo is op de eerste dag te horen met een podcast over de geschiedenis van podcast maken en zal de recordpoging -hopelijk succesvol- afsluiten op zaterdag 9 oktober.
 

Ruimte voor nieuw talent 

Dutch Media Week biedt elk jaar veel ruimte aan jong mediatalent, zo ook tijdens de recordpoging podcast maken. Zowel doorgewinterde veteranen als podcasters in spé die hun skills willen laten zien en een uitzending van minimaal 30 minuten kunnen produceren, kunnen zich opgeven via de website van Dutch Media Week. Na een selectie maken zij vervolgens kans op hun eigen timeslot tijdens de recordpoging podcast maken.
 
De recordpoging begint op zaterdagochtend 1 oktober en wordt afgesloten door cabaretier en schrijver Vincent Bijlo op zondagmiddag 9 oktober. 
 
 

 


Bureaus

Marketing

Economisch