Televisieprogramma Hea! viert 20-jarig jubileum

13-01-2022 (15:25) - Media

Het is alweer 20 jaar geleden dat de eerste Hea! uitgezonden werd bij Omrop Fryslân. Vanaf deze week wordt iedere donderdag een duik gedaan in het rijke Hea!-archief en blikken ze terug met oude bekenden.
 
Hea! is bedacht door de redactie als een programma voor de zomermaanden van 2002. De uitgangspunten zijn duidelijk: persoonlijke verhalen moeten centraal staan en het beeld moet het verhaal vertellen. De eerste jaren is HEA! alleen te zien in de zomer, al snel gevolgd door een serie Hea!-uitzendingen in de kersttijd. In 2006 is Hea! al zo populair dat het een vast onderdeel wordt van de Omrop-programmering en de geit wordt het symbool, want een geit is nieuwsgierig, ondeugend en vrolijk.
 
Is het in het begin de nieuwsgierigheid van de redactie, verslaggevers en cameramensen die de onderwerpen bepaalt, al snel wetende Friezen de redactie te vinden met tips over bijzondere mensen, dieren, hobby’s, plaatsen en gebeurtenissen.
 

De laatste fietser

De reportage van 'De laatste fietser' leidt in 2013 tot een hoogtepunt in de Hea!-geschiedenis. 'De laatste fietser' krijgt niet alleen de hoogste onderscheiding voor een reportage bij een regionale omroep, maar ook de toekenning van een Europese prijs voor regionale televisie.

Bureaus

Marketing

Economisch