Ziggo Sport pakt uit voor finale WK Rugby

Ziggo Sport pakt uit voor finale WK Rugby

26-10-2023 (09:54) - Media

Aanstaande zaterdag 28 oktober 2023 nemen de twee meest succesvolle rugbylanden, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland, het voor de tweede keer in de WK-historie tegen elkaar op.

De Zuid-Afrikaanse ‘Springbokken’ zijn titelverdediger en verzekerden zich ook dit jaar op de valreep van een plek in de finale tegen de All Blacks (Nieuw-Zeeland). De teams sleepten beide al drie keer eerder de wereldtitel binnen. Het team dat dit er bij dit 10e WK met de wereldtitel vandoor gaat, is het eerste team met vier wereldtitels op zijn naam. Speciaal voor de ontknoping van het toernooi opent de sportzender van Nederland de deuren van het Ziggo Sport Rugby Café. De rugbyspecial met uitgebreide voorbeschouwing en analyses is van 20.00 tot 23.30 uur te volgen via Ziggo Sport kanaal 14 en Ziggo Sport Select.

Van veld naar woonkamer

In het Ziggo Sport Rugby Café stoomt presentator Bas van Veenendaal de kijker een uur lang klaar voor de clash tussen de twee finalisten. En dat doet hij niet alleen: ook voormalig rugby-professionals Tim Visser en Zeno Kieft, en rugbyliefhebber Jay-Jay Boske schuiven aan. Vanaf het Stade de France in Parijs worden kijkers van bijdrages en live commentaar voorzien. Na de voorbeschouwing schakelt de zender live over naar de huidige rugbyhoofdstad van de wereld, waar de strijd na de indrukwekkende haka van de All Blacks om 21.00 uur begint.

In de schijnwerpers

Ziggo Sport ziet een enorme stijging in de aandacht voor het WK Rugby in Nederland ten opzichte van het laatste WK vier jaar geleden in Japan. Zo trok de live kwartfinale tussen Frankrijk en Zuid-Afrika op de Ziggo Sport-kanalen meer dan een half miljoen rugbyliefhebbers. Ook op de social kanalen scoort rugby goed.  Na het huidige WK blijft rugby in de schijnwerpers staan bij Ziggo Sport, met onder andere Six Nations Rugby, Autumn Internationals en interlands van het Nederlandse Rugby team.  


Bureaus

Marketing

Economisch