Media Oeuvre Award 2023 naar Floortje Dessing

04-06-2023 (17:12) - Awards

In de Radio 2-ochtendshow Rinkeldekinkel werd BNNVARA-presentatrice Floortje Dessing door haar voormalige radiocollega Jeroen van Inkel dit weekend verrast met Media Oeuvre Award. De prijs is een initiatief van Spreekbuis.nl. De jury bestond uit AD-columnist Angela de Jong en Spreekbuis-uitgever Richard Otto.

Dit jaar is Floortje precies 30 jaar in de landelijke media te zien en te horen. Ze verwierf in 1993 bekendheid als radiopresentator, waaronder het programma Shockradio op Radio 3, en werkte ook als producer en 'sidekick'. Ze maakte haar televisiedebuut in 1995 en presenteerde diverse programma's, waaronder reisprogramma's, voor Veronica, Yorin en RTL 5. In 2007 stapte ze over naar omroep LLiNK, waar ze het programma 3 op Reis presenteerde. Hierna bleef ze het programma presenteren voor BNN. In 2014 begon ze met de presentatie van Floortje naar het einde van de wereld, waarmee ze verschillende prijzen won. Vanaf vandaag kan ze een prijs voor haar hele oeuvre daaraan toevoegen.

Het juryrapport meldt: 'Zodra haar naam op de titelrol staat, weet je wat je als kijker kunt verwachten: mooie verhalen van bijzondere plekken. Dat kan een paradijselijk wit strand zijn, vol wuivende palmen, maar ook een kapotgeschoten stad in Syrië.'

Over de Media Oeuvre Award

De Media Oeuvre Award is een jaarlijkse prijs van vakplatform Spreekbuis.nl voor de mediaprofessional, die in zijn of haar carrière van grote invloed is geweest op het Nederlandse medialandschap. Voorgaande winnaars waren Jan Slagter, André van Duin, Tineke de Nooij en Antoinette Hertzenberg.