Strijd om VriendenLoterij Museumprijs 2021 van start

03-11-2021 (09:09) - Prijzen

Amsterdam Museum, Kasteel Hoensbroek en Museum Volkenkunde gaan vanaf vandaag de strijd met elkaar aan om de meeste stemmen van het publiek te vergaren. Deze drie musea zijn namelijk genomineerd voor de VriendenLoterij Museumprijs 2021. Tot en met 26 november 2021 kan het publiek stemmen via www.museumprijs.nl. Het winnende museum krijgt een bijdrage van 100.000 euro om zijn museumdroom te realiseren.

De Museumprijs heeft ieder jaar een ander thema. Dit jaar staat de prijs in het teken van ‘Een digitaal verhaal’: welk museum onderscheidt zich door inzet van digitale middelen die het verhaal van het museum ondersteunen en versterken? Op donderdag 2 december 2021 wordt bekend gemaakt welk museum de meeste publieksstemmen heeft ontvangen en zich winnaar van de VriendenLoterij Museumprijs 2021 mag noemen


Realisatie museumdroom

De vakjury heeft op basis van het thema ‘Digitaal Verhaal’ uit ruim 40 inzendingen drie genomineerden (Amsterdam Museum, Kasteel Hoensbroek en Museum Volkenkunde) geselecteerd. De komende weken bepaalt het publiek door te stemmen via www.museumprijs.nl welk museum wint en welke museumdroom daarmee in vervulling gaat.