De Koffiejongens introduceert koffiebonen zonder troep

De Koffiejongens introduceert koffiebonen zonder troep

17-09-2024 (11:33) - Sustainable

De Koffiejongens, het koffiemerk dat bekend staat om hun composteerbare koffiecups, lanceert een nieuw product: koffiebonen, zonder troep.

De Koffiejongens loopt graag voorop en koffiebonen kun je anno nu op verschillende manieren produceren, vervoeren en verwerken. De bewuste keuze is daarin niet altijd de meest voordelige of voor de hand liggende, maar wél degene die het beste smaakt. En dus lanceert de groene koffie pionier een nieuw product waarmee deze de status quo weer eens op smakelijke wijze weet te triggeren.

Bouwen aan de koffieketen van de toekomst

De Koffiejongens bouwt aan de koffieketen van de toekomst met als missie: nul emissie. Het doel is: volledig klimaatneutrale productie en distributie van koffie in 2030. Met de lancering van De Koffiejongens-Koffiebonen daagde het bekende merk zichzelf opnieuw uit; ook in het geval van dit nieuwe product zetten zij hoge standaarden:

• 100% biologische koffiebonen: vrij van pesticiden en verbouwd onder schaduwbomen met intercropping, dragen bij aan een gezonder ecosysteem.
• Fossielvrij gebrand: het brandproces, dat biomassa gebruikt in plaats van fossiele brandstoffen en luchtkoeling toepast, creëert niet alleen de optimale smaak maar bespaart ook aanzienlijk op gas en water. De zonne-energiegedreven branderij levert zelfs overtollige energie terug als groene stroom. Door bewuste keuzes in elke schakel van het productieproces creëert De Koffiejongens een product dat goed is voor zowel de bewuste koffiedrinker als de planeet.
• Aluminium vrij verpakt: de verpakking is gemaakt van materialen zoals suikerriet en bamboe, volledig vrij van aluminium, en is 100% recyclebaar via de PMD-bak.

Sociaal verantwoord verpakt

De verpakking van de bonen is zo ontworpen dat deze, net als de koffiecups, eenvoudig door de brievenbus past. Want groen doen hoeft niet ingewikkeld te zijn. De Koffiejongens maakt het makkelijk voor de bewuste koffiedrinker: je ontvangt je koffiebonen wanneer je wilt, op basis van je drinkfrequentie. Thuisblijven voor de bezorging hoeft niet en sowieso zit je met De Koffiejongens nooit meer zonder koffie. Extra bijzonder aan de pakketjes van De Koffiejongens: ze worden ingepakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en (waar mogelijk) met de fiets of lopend bezorgd.

De lancering van De Koffiejongens koffiebonen is dus niet alleen goed nieuws voor koffieliefhebbers met een bonenmachine, maar ook een stap voorwaarts met het oog op onze planeet. De koffiebonen van De Koffiejongens zijn los te bestellen of per maand verkrijgbaar vanaf € 9,98 per zak (325 gram).