Qarry verovert de stad met logistiek wagentje

Qarry verovert de stad met logistiek wagentje

15-10-2024 (11:43) - Sustainable

De Nederlandse start-up Qarry verovert de stad. Qarry verkoopt elektrische, compacte bestelbusjes, die toegang hebben tot alle zero-emissie zones. In korte tijd zijn al meer dan vijftig klanten voorzien van dit logistieke wagentje.

In vergelijking tot andere elektrische compacte bestelbussen, kan er voor Qarry een voordelige bromscooter vergunning aangevraagd worden en biedt Qarry de grootste laadruimte binnen zijn soort.

Een nieuw tijdperk voor stadslogistiek

In steeds vollere steden en met de komst van Zero Emissie Stadslogistiek (ZES) zones, worden bedrijven geconfronteerd met cruciale uitdagingen in hoe zij zich kunnen voorbereiden op de toekomstige stadslogistiek. Elektrische bestelbussen zijn prijzig en missen de wendbaarheid die nodig is in drukke stadscentra en bakfietsen schieten tekort in laadruimte om aan de groeiende vraag te voldoen.

Van idee naar eerste 50 klanten

Het idee voor Qarry ontstond bij Lorenzo toen hij in San Francisco woonde. Daar ontdekte hij dat het aantal stedelijke leveringen snel toenam en de verwachtingen van de consument steeds hoger werden. Terug in Nederland begon hij te werken aan een oplossing die speciaal is ontworpen voor de uitdagingen van stedelijke logistiek in de compacte Nederlandse binnensteden. Vooral bedrijven in horeca leveringen, pakketbezorging en dienstverlening zien de voordelen van Qarry en kiezen voor dit nieuwe vervoermiddel.

''Een halfjaar na de introductie hebben al 50 bedrijven, van lokale ondernemers tot grote bedrijven Bpost en Bidfood, gekozen voor Qarry in hun stadslogistiek. Dit succes bevestigt de vraag naar onze oplossing. Tegen het einde van het jaar verwachten we meer dan 100 klanten te hebben", aldus Lorenzo.

Qarry is een echt Nederlands product. Het voertuig is ontworpen en gebouwd in Nederland, met een focus op kwaliteit en met kennis van voormalige werknemers van DAF en Porsche.