Topchefs Chef Panel concluderen: Redefine Meat is de toekomst van vlees

Topchefs Chef Panel concluderen: Redefine Meat is de toekomst van vlees

07-10-2024 (15:12) - Sustainable

Redefine Meat heeft toonaangevende chefs uit Nederland samengebracht voor een Chef Panel, een evenement achter gesloten deuren om plantaardige producten te beoordelen. Onder andere Michelin-sterrenchef Ron Blaauw en Groene Michelin-sterrenchef Bjorn Massop bevestigen veelbelovende innovaties te hebben geproefd.

De chefs mochten bestaande, verbeterde én nieuwe producten uit het assortiment proeven. Hun feedback wordt nu door de R&D-afdeling van Redefine Meat gebruikt om verschillende onderdelen van het product zoals de smaak en de textuur, verder te verfijnen in aanloop naar de lanceringen in de komende periode.

Kansen in de horeca

Het evenement werd ook gebruikt als rondetafelgesprek met als doel de trends en kansen binnen de Nederlandse horeca te bespreken en ontwikkelingen te delen die de chefs zowel aan tafel als in hun keukens waarnemen. Hoewel consumenten steeds meer openstaan voor plantaardige opties, gaven de chefs aan dat er nog steeds een bepaald wantrouwen heerst over de kwaliteit en beleving van plantaardige producten dat overwonnen moet worden.

Nadav Goldenberg, chef bij NENI Amsterdam, zegt: “Ik zie dat mensen steeds bewuster worden van plantaardig eten en steeds meer openstaan om het te proberen. Maar om op ons menu te passen, moeten de producten de smaak en textuur bieden waar klanten van genieten en voor terugkomen. Bij Redefine Meat worden al deze eisen vervuld, daarom serveert NENI Amsterdam hun producten al bijna twee jaar.”