Slechte reclame voor energiedrankjes

04-10-2012 (08:35) - Marketing

Energiedrankjes worden in de markt gezet als oppepper voor lichaam en geest. Uit onderzoek van het Voedingscentrum blijkt dat bijna de helft van de jongeren niets merkt van het zogenoemde stimulerende effect. Tweederde van de jongeren krijgt zelfs te maken met nadelige effecten van het drinken van energiedrankjes. Ze ervaren klachten, zoals moeilijk kunnen slapen of rusteloosheid.
 
Dat zijn de belangrijkste resultaten uit een onderzoek in opdracht van het Voedingscentrum, uitgevoerd door onderzoeksbureau Qrius. Het onderzoek werd gehouden onder 766 kinderen van 11 tot en met 18 jaar.  

Reacties

Het is maar wat je "slecht" noemt: de reclame of het drankje? Ik heb het onderzoek niet gelezen, maar wel de productinfo op een aantal verpakkingen van verschillende merken. Menig drankje is samengesteld met stoffen waarvan je bij lezing alleen al onrustig wordt. Alsof je het periodieke systeem van de chemie onder ogen krijgt. "Als je niet te veel in te korte tijd nuttigt valt het allemaal wel mee" is doorgaans de geruststelling in de bijsluiter. Dat is marketingtaal. Hoog tijd om een langjarig onderzoek te starten naar de schade die deze stoffen uiteindelijk mogelijk veroorzaken. Het zogenoemde stimulerende effect zou wel eens een kwalijk effect kunnen blijken, met een pathologisch karakter. "Oppepper?" "Neerklapper!"
JanCees van Beers @ 04-10-2012 15:24 uur

Bureaus

Media

Economisch