Appen met Simone Ottenbros. "Ik heb er zin!"

15-02-2024 (13:45) - Appen met

Begin vorige maand heeft Energize Simone Ottenbros benoemd tot Managing Director. Ze neemt hiermee het stokje over van Klaas Weima, die het bureau in 2005 heeft opgericht. We spraken Simone over haar nieuwe functie, de ontwikkelingen van Energize en haar advies voor ambiteuze mensen in de MarCom wereld.

Status: beschikbaar

Hi Simone, Sem hier van FONK magazine. Allereerst gefeliciteerd met je benoeming tot Managing Director van Energize! Hoe voel je je bij deze nieuwe stap in je carrière?
Goedemiddag & dank je wel! Het voelt goed, ik heb er zin in.

Wat fijn voor je! Waar kijk je het meeste naar uit? 
Ik verheug me op het verder ontwikkelingen van Energize, ons team en uiteraard onze klanten. Niet in de laatste plaats als onderdeel van Happy Horizon. 

Dat zijn leuke dingen om naar uit te kijken. Hoe ga jíj als nieuwe Managing Director ervoor zorgen dat Energize zich ontwikkelt en tot een hoger niveau komt?
Ik ben wel van mening dat we al op een mooi niveau zitten met het werk dat we maken en de (creatieve) expertise die we in huis hebben. Zie jij dat anders?

Nee zeker niet, jullie projecten zien er creatief en spraakmakend uit! Wel ben ik benieuwd of je zaken anders gaat aanpakken dan je voorganger en Founder Klaas Weima?
Gelukkig :-) Het roer gaat niet helemaal om hoor. We blijven de focus houden op werk dat werkt. Gemaakt met en door dezelfde enthousiaste Energizers. Maar de focus gaat wel meer liggen op de creatieve output, samenwerken met onze klanten en anderzijds innovatie kracht.

Never change a winning team, hè. Je bent natuurlijk nog maar net in functie als Managing Director, maar wat zijn je grootste succes en blooper?
Zo is het! Oei haha, dat mag je me over een tijdje nog eens vragen. Alhoewel mijn promotie naar MD natuurlijk wel een persoonlijk succes is. En we hebben leuke nieuwe klanten erbij, maar daar kan ik nog niks over zeggen. 

Gelukkig heb je nog geen bloopers meegemaakt, maar wel een succes waar je U tegen zegt. Heb je misschien tips voor andere vrouwen met ambitie in de MarCom wereld?
Komt vast en zeker een blooper aan in de nabije toekomst. Blijf flexibel, trouw aan jezelf en toon initiatief! Let’s go. Ditzelfde advies geldt ook voor mannen wat mij betreft.

Handig om te weten en ik ga het onthouden voor later :)
Haha XD

Hoe reageerden je vrienden en familie toen je ze vertelden dat je benoemd zou worden tot MD?
Leuke vraag! Erg enthousiast, trots en supportive. En het kwam ook niet helemaal uit de lucht vallen natuurlijk.

Ik weet zeker dat je ze trots gaat maken! Bedankt voor je tijd! 
Jij ook!