Directie Banijay Benelux schakelt jonge collega’s in als klankbord

Directie Banijay Benelux schakelt jonge collega’s in als klankbord

08-10-2024 (11:44) - Bureaus

Banijay Benelux, de thuishaven van verschillende contentproducenten, schakelt jonge collega's in als klankbord. Daarnaast zet de organisatie een belangrijke stap in de ontwikkeling en betrokkenheid van jong talent met de lancering van de Next Generation Board.

De board, bestaande uit vijf collega's onder de 30 jaar, is een jaar lang nauw betrokken bij de bedrijfsvoering en ambities van het bedrijf, en fungeert als klankbord voor de directie op diverse strategische en operationele thema's. Het initiatief, dat perfect aansluit bij de bredere talentstrategie van Banijay Benelux, is gericht op het creëren van een leeromgeving waarin medewerkers hun kennis en vaardigheden verder kunnen ontwikkelen.

Peter Lubbers, CEO Banijay Benelux: “We hechten veel waarde aan de ontwikkeling van onze medewerkers. Tegelijkertijd erkennen we als directie dat wij veel kunnen leren van de nieuwe generatie. Door continue dialoog en reflectie met onze jongere collega’s streven we naar een moderne bedrijfsvoering die toekomstbestendig is en waarin iedereen zich veilig, gewaardeerd en gehoord voelt.”

Lucia Capel,
HR Manager van Banijay Benelux: "Dit initiatief biedt jonge medewerkers de kans om op een unieke manier bij te dragen aan de koers van ons bedrijf. Het stelt hen in staat om hun leiderschapskwaliteiten en strategisch denken te ontwikkelen, terwijl wij als organisatie leren van hun innovatieve ideeën en kijk op de wereld. De Next Generation Board weerspiegelt onze toewijding aan talentontwikkeling en diversiteit in perspectieven."

Directie en jong talent versterken elkaar

De Next Generation Board is deze maand officieel van start gegaan. Een jaar lang schuiven Hannah, Claire, Maarten, Frederique en Rutger maandelijks aan bij het directieoverleg waar onderwerpen als bedrijfsstrategie, contentontwikkeling, innovatie, duurzaamheid en cultuur worden geagendeerd. Tevens wordt voor de Next Generation Board een duidelijk doel vastgesteld. Daarnaast krijgt ieder lid een senior mentor toegewezen om hen in dit traject te begeleiden en krijgen zij een leiderschapstraining aangeboden.

Met de lancering van de Next Generation Board onderstreept Banijay Benelux haar inzet voor een duurzame toekomstgerichte organisatie. Elk jaar wordt de Board vervangen door een nieuwe lichting, wat continu ruimte biedt voor frisse ideeën en perspectieven. 


Media

Marketing

Economisch