Q42 en Fabrique bundelen krachten met Zweeds ARC Arise Consulting

Q42 en Fabrique bundelen krachten met Zweeds ARC Arise Consulting

03-10-2022 (08:30) - Bureaus

Bureaus Q42 en Fabrique sluiten zich aan bij het Zweedse ARC Arise Consulting. Q42 en Fabrique, samen 200 collega’s, bundelen hun krachten met de veertien andere agencies (1000+ professionals) en zijn de eerste bureaus van de groep buiten Scandinavië.

ARC’s multi-brand consultancy combineert expertises in communicatie, innovatie, branding, design, tech en marketing. Als onderdeel van de groep kunnen Q42 en Fabrique nog beter samenwerken, en daarnaast hun impact vergroten met deze aanvullende diensten.

“Q42 en Fabrique zijn twee ambitieuze en ervaren bureaus die drijven op mensen en vakmanschap — waarden die overeenkomen met het DNA van ARC. We vinden het geweldig hen bij de groep te hebben, en daarmee onze diensten nog dichter naar onze klanten in de rest van Europa te brengen”, laar Mattias Olofsson, CEO van ARC, weten

Dromen waarmaken

Stef Brooijmans, CEO van Q42: "Vanaf het begin hebben we echt een klik met de Zweden. Net als wij hebben zij mensen en impact op één staan. We delen een gezamenlijk doel: de lat voor innovatie hoger leggen, samen met marktleiders en start-ups. Als developers kunnen we onze dromen nog beter waarmaken dankzij ARC’s ervaring in branding, hardware en consultancy. En omdat we al jaren samen met Fabrique succesvol samenwerken, voelt het heel goed om samen dit avontuur aan te gaan.”

Fundamentele waarden

Matthijs Klinkert, CEO bij Fabrique: “Al meer dan twintig jaar maken Fabrique en Q42 samen hun beste werk. We hebben beide een andere cultuur, maar hebben elkaar gevonden op fundamentele waarden zoals openheid, nieuwsgierigheid en toekomstgerichtheid. Toen ARC aan Fabrique werd voorgesteld, zagen zowel Fabrique als Q42 deze kans. Het ARC-platform maakt het voor ons mogelijk om groei en internationale ambitie te versnellen.”

Groei

De verdere groei in Nederland wordt geleid door Fabrique’s voormalige CEO, Gert Hans Berghuis. “Wij geloven dat innovatie vandaag de dag design-led en tech-enabled is. Met de acquisitie van Fabrique en Q42 kickstarten we de uitdaging om ARC in de Benelux te bouwen en onze groei én die van onze klanten te versnellen.”

Beide bureaus blijven werken onder hun eigen merk. De partijen communiceren geen financiële informatie over de acquisitie, behalve dat de aandeelhouders in de bureaus hun aandelen hebben omgezet in aandelen in de groep.

 


Media

Marketing

Economisch