BRAVE TOGETHER geeft jongeren tools voor mentale gezondheid

BRAVE TOGETHER geeft jongeren tools voor mentale gezondheid

10-10-2024 (10:30) - Campagnes

Om jongeren te ondersteunen en mentale gezondheid bespreekbaar te maken slaan Maybelline New York, Stichting Braive en zangeres Zoë Tauran de handen ineen met BRAVE TOGETHER. Dit initiatief wordt gelanceerd op World Mental Health Day.

In Nederland heeft één op de vijf jongeren last van mentale klachten, blijkt uit onderzoek van Trimbos-instituut. Daarom is het belangrijk om op jonge leeftijd te beginnen met het versterken van hun mentale weerbaarheid. BRAVE TOGETHER moedigt jongeren niet alleen aan om open te zijn over hun mentale gezondheid, maar biedt ook praktische tools om goed voor zichzelf te zorgen en zelfvertrouwen te vergroten.

Goed voor jezelf en elkaar zorgen

Deze handvatten krijgen jongeren aangereikt tijdens workshops of de Bra[i]ve Talks, die op aanvraag beschikbaar zijn voor onderwijsinstellingen en organisaties. Met BRAVE TOGETHER wil Maybelline haar wereldwijde bereik inzetten om een blijvende impact te maken. Niet alleen door het gesprek over mentale gezondheid te openen, maar ook door gratis toegankelijke hulp te bieden. Na succesvolle lanceringen in verschillende landen is BRAVE TOGETHER nu ook in Nederland actief. Schrijf je hier gratis in voor de Talks en workshops.

“Het kostte mij vaak veel tranen, geduld, slapeloosheid en steun om over bepaalde issues heen te komen, zegt Zoë Tauran, Zangeres. ''Ik was iemand die het liefst uitdagingen uit de weg ging, ook wanneer die me eigenlijk verder zouden brengen. Ik liet die liever aan anderen over. Tegelijkertijd heeft de steun die ik krijg van de mensen om mij heen me een sterker mens gemaakt. Muziek is altijd mijn uitlaatklep geweest en met mijn lied wil ik overbrengen dat mensen met hulp makkelijker over mentale problemen kunnen stappen. Ik ben daar een voorbeeld van.”

Credits

Creative Agency: Crocodile Agency
Talent: Zoë Tauran
Opdrachtgevers: Maybelline New York & Stichting Braive