Happy Horizon en Organon lanceren site voor toegankelijke anticonceptie

Happy Horizon en Organon lanceren site voor toegankelijke anticonceptie

13-06-2024 (11:25) - Campagnes

Happy Horizon kondigt de lancering aan van Anticonceptie.nl, een initiatief van Organon om uitgebreide en toegankelijke informatie over anticonceptie te bieden.

Met een vernieuwde website, waar gebruiksvriendelijkheid en inclusiviteit centraal staan, wordt de tien jaar durende samenwerking tussen de twee partijen voortgezet.

Vergelijkingstools

Anticonceptie.nl is ontwikkeld om de complexiteit rond anticonceptie te verhelderen voor een breed publiek door informatie beschikbaar te stellen op B1-leesniveau. Met hulpmiddelen zoals een vergelijkingstool en een interactieve keuzehulp, voorziet de site bezoekers van relevante informatie om goed voorbereid een gesprek aan te gaan met de huisarts en draagt daarmee bij aan de inspraak in de keuze voor anticonceptie.

Deze tools begeleiden bezoekers door de beschikbare opties van anticonceptie, wat bijdraagt aan een geïnformeerde keuze. Een belangrijke innovatie is de speciale aandacht voor de meest gezochte term 'pil vergeten'. Door relevante informatie hierover te geven, beantwoordt de website direct aan de informatievraag van gebruikers en vergroot het platform de betrokkenheid.

Inclusieve aanpak

"Met de lancering van het vernieuwde Anticonceptie.nl zetten we een significante stap voorwaarts in het verstrekken van toegankelijke gezondheidsinformatie," zegt Maxime Daelman, Digital Consumer Activation Manager van Organon Benelux. "We zijn trots op de inclusieve aanpak en de toegankelijkheid van de site, die bijdraagt aan onze missie om vrouwen over de hele wereld te ondersteunen in hun gezondheidsbehoeften. We waarderen de rol die Happy Horizon in de totstandkoming van het nieuwe en verbeterde Anticonceptie.nl heeft opgepakt."

"De combinatie van technische expertise en een diep begrip van de behoeften van eindgebruikers heeft geresulteerd in een platform dat resonantie vindt," zegt Conny Gruter, Creative Consultant bij Happy Horizon. "Het is prachtig om te zien hoe onze samenwerking met Organon de manier transformeert waarop gezondheidsinformatie wordt gedeeld."

De realisatie van het project vond plaats in de hub van Happy Horizon in Eindhoven, waar een multidisciplinair team gebruik maakte van WordPress en in-house ontwikkelde tools om de website vorm te geven. De nieuwe website draagt bij aan concrete doelstellingen: het verbeteren van de informatievoorziening met betrekking tot anticonceptie in het publieke domein, het vergroten van het aantal bezoekers, het verlengen van de ‘time on page’ en
het ondersteunen van de gebruikers in hun zoektocht naar de anticonceptiemethode die het beste bij hen past.