Nieuwe Expert campagne uit de koker van Selmore en DotControl

09-06-2023 (09:30) - Campagnes

Onlangs is de nieuwe Expert campagne van start gegaan. Met een redesign van het retail merk en een eigentijdse campagne. Het is het eerste werk van Selmore en DotControl sinds de pitch.

Het doel van de rebranding is om Expert neer te zetten als een elektronicawinkel van deze tijd met een bijpassend assortiment en ruime keuze. Een winkel die niet alleen in de buurt zit, maar waar je ook heel goed online terecht kunt.

Daniela Sarlo, Commercial Director Expert: “We willen vaker overwogen worden bij een bredere groep mensen, waaronder jonge gezinnen. Het Guiding Idea van Selmore en DotControl gaat ons daar heel goed bij helpen. Uiteindelijk is het onze ambitie om heel Nederland oranje te kleuren.”

Met de nieuwe campagne maakt Expert gebruik van het vertrouwde thema ‘daar word je wijzer van’ maar gestoken in een nieuw jasje. De ‘je’ heeft plaatsgemaakt voor allerlei nieuwe doelgroepen, zoals gamers, single vaders, bespaarders, webshoppers en filmfans. Een wisselend thema dus.

Op deze manier spreekt Expert telkens letterlijk een nieuwe doelgroep aan. Want Expert heeft voor de behoeftes die we vandaag de dag allemaal hebben, een heel goede oplossing in huis. Ook oplossingen die je niet zou verwachten. En biedt daarbij ook nog eens alle service en lokaal ondernemerschap.

Het nieuwe design is inmiddels op alle touchpoints doorgevoerd. Waar je je ook in de funnel begeeft. Online, op de winkelvloer, in de bekende folders én natuurlijk ook in de campagne. Die laatste wordt afgetrapt met een serie van drie films waarin de Expert voice-over onderdeel is van het dagelijks leven van mensen. En hij heeft - net als de medewerker in de winkel - altijd een goed advies paraat.

Credits

Klant Nederlandse Expert Groep
Bureau Selmore & DotControl
Design Edy Palma
Verantwoordelijk klant Dik Pijl, Daniela Sarlo, Coen Bood
Productiemaatschappij Dpplr Film
Regisseur Nils Vleugels
Edit Marc Bechtold
Grading/online De Grot
Geluidsstudio Public Audio Amsterdam 

EXPERT | Filmfans from Selmore Creative Agency on Vimeo.

EXPERT | Bespaarders from Selmore Creative Agency on Vimeo.

EXPERT | Webshoppers from Selmore Creative Agency on Vimeo.