MUD Jeans genomineerd bij Coolest Dutch Brands 2020

30-04-2020 (10:00) - Cool Brands

MUD Jeans noemt zichzelf het enige circulaire jeansmerk ter wereld. Dat is nogal een statement. Er zijn toch wel meer merken die duurzame spijkerbroeken maken? ‘Ja dat wel’, stelt oprichter Bert van Son. ‘Maar wij gaan verder. Wij maken van onze oude spijkerbroeken weer nieuwe jeans. Dat doet niemand. Ons uiteindelijke doel is een wereld zonder afval.' Heel cool. MUD Jeans is dan ook het tweede merk dat we nomineren voor Coolest Dutch Brands 2020.
 
MUD Jeans is naast circulair ook innovatief en avontuurlijk. Zo kun je bijvoorbeeld een jeans leasen via het programma ‘Lease a Jeans’. ‘Dat leasen kost €7.50 per maand, na twaalf maanden kun je je jeans ruilen voor een nieuw model’, legt Bert uit via Zoom. We spreken elkaar via een videoverbinding vanwege de coronacrisis. Zijn compagnon Dion Vijgeboom komt halverwege het interview het kantoor binnen. Hij zwaait vanaf een afstandje en gaat zich voorbereiden voor een MUD Jeans webinar over circular design.
 
Wil je het hele interview met Bert van Son lezen, maar heb je geen abonnement? Maak dan nu gebruik van deze aanbieding waarmee je drie maanden lang en zonder verdere verplichtingen FONK magazine digitaal kunt lezen. 
 

Over Coolest Dutch Brands

De redactie van FONK selecteert ieder jaar twaalf van origine Nederlandse merken die in aanmerking komen voor de titel Coolest Dutch Brand van het jaar. De genomineerde merken voeren elk op hun eigen manier, sustainability hoog in het vaandel. Ze zijn positief zichtbaar in de media vanwege hun (vernieuwende) product of dienstverlening en weten door intelligente marketing aantoonbaar een breed publiek aan zich te binden. Eerder in de 2020-serie: Verstegen Spices & Sauces. In deze tweede editie van 2020: MUD Jeans.

 
Finale 2019-editie verplaatst

Vanwege het Coronavirus is de finale van Coolest Dutch Brands 2019  verplaatst naar 14 oktober aanstaande. De drie finalisten VanMoof, Seepje en The FlowerFarm gaan op woensdag 14 oktober met elkaar de vriendschappelijke strijd aan. Heb je nog geen ticket en wil je er op 14 oktober bij zijn en meebeslissen wie zich Coolest Dutch Brand van 2019 mag noemen? Koop dan hier je ticket.

Coolest Dutch Brands 2019 is powered by Ruwerde OndernemerCandidEdelman AmsterdamMassiveMusicStudio Piraat en Hammerfest