Raamdecoratie brengt sfeer tijdens de feestdagen

20-12-2022 (15:25) - Design

December is traditioneel een feestmaand. Het begint met Sinterklaas, dan Kerstmis en we hebben ook nog Oudejaarsavond. Er zijn meer feestdagen verspreid over het jaar, december is extra bijzonder omdat de dagen zo kort zijn. Of beter gezegd; er is minder zonlicht dus de gordijnen worden eerder gesloten. Daarmee valt raamdecoratie extra op in deze periode. Door voor mooie gordijnen te kiezen breng je sfeer in huis tijdens de feestdagen. En met slimme gordijnen zijn de mogelijkheden eindeloos!

Slim huis tijdens de feestdagen

Je ziet steeds meer kleurrijke lampjes voor de ramen en in de tuinen, ondanks de hoge energiekosten. LED verlichting is heel zuinig, voor de prijs van een ouderwets ‘peertje’ kun je de hele woning kleur geven met kerstverlichting. Slimme lampen zoals de serie Hue verlichting doen dubbele dienst als standaard lampen in huis en sfeermakers. Licht en donker, zon en maan, natuurlijk licht en kunstlicht vullen elkaar mooi aan. Dit geldt ook voor de combinatie van verlichting en raamdecoratie. Je kunt deze slimme toepassingen namelijk aan elkaar koppelen. Kijk op Somfy.nl voor alle mogelijkheden in huisautomatisering. Stel je eigen smart home op maat samen en breng sfeer in huis.

Slimme muziek als sfeermaker

Voordat we de combinatie van raamdecoratie en verlichting verder toelichten gaan we een momentje stilstaan bij luidsprekers. Smart speakers zijn naast woofers en tweeters ook voorzien van een microfoon. Zo kun je een slimme woning op afstand bedienen. Dat is heel leuk natuurlijk maar vergeet ook het hoorbare deel van je slimme woning niet. Zo kun je tijdens de kerstdagen de bekende kerstdeuntjes laten spelen op Spotify. Wordt je dol van steeds weer ‘Jingle Bells’ en Mariah Carey kersthits? Je kunt ook ‘soundscapes’ zachtjes op de achtergrond laten spelen. Dit kunnen geluiden uit de natuur zijn, een knisperende open haard of meditatie muziek om je te relaxen. Voor dit soort achtergrondgeluid hoef je echt niet de beste speakers te kopen, in iedere kamer een Nest Mini kan al voldoende zijn om jouw woning meer sfeer te geven.

Meer controle over licht, privacy en sfeer

Je kunt duo rolgordijnen kopen bij Poweredblinds. Die zijn standaard voorzien van een Somfy TaHoma systeem. Er is ook een versie die werkt met Bluetooth bediening. Dit systeem is echter niet te koppelen met TaHoma waarmee je niet kunt profiteren van smart home koppelingen. Als je alleen de gordijnen wilt automatiseren dan is de Bluetooth bediening wel een optie.

Duo rolgordijnen bieden alle voordelen van standaard rolgordijnen met de voordelen van jaloezieën als bonus. Je kunt de vensters verduisteren, al het licht doorlaten of een tussenvorm kiezen. Daarnaast is het ook nog eens een zeer decoratieve raamdecoratie die je tijdens de feestdagen zeker zult waarderen. Door licht van buiten en van de verlichting in huis te combineren creëer je op ieder moment van de dag de perfecte sfeer in huis. Stel voorkeuze programma’s zodat je met een druk op de knop direct de verlichting en gordijnen in de gewenste positie schakelt. Verzin voor iedere speciale dag een unieke sfeer of beter nog; maak van iedere dag een speciale dag!