AkzoNobel en Philips starten samenwerking met Damen Shipyards

AkzoNobel en Philips starten samenwerking met Damen Shipyards

13-04-2023 (10:05) - Economisch

Damen Shipyards heeft zich aangesloten bij AkzoNobel en Philips voor de verdere ontwikkeling van een baanbrekende aangroeiwerende oplossing die gebruik maakt van UV-C lichttechnologie om de onderwaterschilden van schepen schoon te houden.

De gebruikte technologie integreert UV-C lichtgevende diodes (LED's) in een coating die precies genoeg licht uitstraalt om aangroei op het beschermde gebied volledig te voorkomen.

Hoewel er al succesvolle proeven op kleine schaal zijn gedaan, voegt Damen Shipyards essentiële expertise toe op gebieden als scheepsintegratie - een perfecte aanvulling op de knowhow van AkzoNobel op het gebied van oppervlaktebescherming en hechting en de ongeëvenaarde capaciteiten van Philips op het gebied van UV-C LED-toepassingen en elektronica.

"We zijn enthousiast om Damen Shipyards in het consortium te verwelkomen", zegt Ralph Slikkerveer, Research and Development Director for Marine, Protective and Yacht Coatings bij AkzoNobel. "Als toonaangevende internationale scheepsbouwer zullen zij essentiële kennis en ervaring meebrengen en onze kansen op succes aanzienlijk vergroten."

Diagram

Beschrijving automatisch gegenereerd met gemiddeld vertrouwen

Alle drie de partijen gaan nu samenwerken om voort te bouwen op de vooruitgang die AkzoNobel en Philips hebben geboekt sinds de eerste oprichting van het RunWell-consortium in 2017. Het doel is om een volledig biocidevrije foulingcontroleoplossing te creëren die baanbrekende prestaties zal leveren, wat zal leiden tot aanzienlijke economische en milieuvoordelen. 


Bureaus

Media

Marketing