B2B-betalingsplatform Sprinque breidt uit in Europa

12-09-2023 (12:25) - Economisch

Sprinque, aanbieder van internationale B2B-betalingen, kondigt vandaag zijn uitbreiding naar Duitsland en Spanje aan.

De Nederlandse FinTech opent nieuwe kantoren in Berlijn en Madrid en benoemt Mikko Riikkinen en Jaime de Wenetz tot Country Managers, beiden veteranen in de FinTech- en buy now pay later (BNPL) industrie. Deze strategische stap komt na een succesvolle start van 2023, waarin Sprinque zijn seed funding van €6 miljoen en een kredietfaciliteit van €20 miljoen van Avellinia Capital veiligstelde. Dit laatste zal Sprinque in staat stellen om transacties ter waarde van ongeveer €200 miljoen per jaar te financieren.

Internationale transacties zonder verschillende aanbieders

Het B2B-betalingsplatform, dat in 2021 in Amsterdam werd opgericht, breidt uit naar Duitsland en Spanje met als doel de Europese markt te veroveren met zijn alternatieve financieringsmodel. Sprinque’s oplossing beperkt vertragingen, verbetert de liquiditeitspositie van bedrijven, beheert betalingen en voert internationale transacties uit, en biedt kopers tegelijkertijd de beste B2B-betalingservaring in zijn klasse. Mark Holleman, mede-oprichter en CPO van Sprinque: "verkopers in staat stellen krediet en betalingen te gebruiken als een strategisch instrument om een bloeiend, grensoverschrijdend bedrijf op te bouwen. De uitdaging is enorm. B2B-handel, betalingen en kredieten hebben de afgelopen eeuw heel weinig innovatie gekend."

Beoordelingen

Wanneer een koper “betalen op rekening” selecteert, voert Sprinque direct een fraude- en kredietbeoordeling uit (met een goedkeuringspercentage van +95%). Na goedkeuring wordt een doorlopend kredietlimiet verstrekt die kopers voor meerdere aankopen kunnen gebruiken. Sprinque neemt alle wanbetalings- en frauderisico's voor goedgekeurde kopers over en biedt verkopers de mogelijkheid om te beslissen wanneer ze hun geld voor de transacties krijgen. B2B-verkopers kunnen deze dienst in heel Europa en daarbuiten gebruiken om internationaal te groeien. Sprinque richt zich in eerste instantie op verkopers in Nederland, Spanje en Duitsland, maar wil snel uitbreiden naar andere landen.  


Bureaus

Media

Marketing