Bijna 1 op de 3 Nederlanders past gezonde gewoontes aan vanwege hoge inflatie

Bijna 1 op de 3 Nederlanders past gezonde gewoontes aan vanwege hoge inflatie

06-12-2022 (09:48) - Economisch

Bijna 1 op de 3 Nederlanders geeft aan minder gezond te eten nu gezonde producten duurder zijn geworden als gevolg van de hoge inflatie. Een kwart van de Nederlanders geeft daarnaast aan hun sport- en of clubabonnement op te hebben gezegd, omdat het te duur is op dit moment.

De intentie voor een gezond en vitaal leven is er wel. Het overgrote deel geeft aan bereid te zijn hun dagelijkse gewoontes te willen aanpassen voor een gezonder leven, dat blijkt uit onderzoek dat in opdracht van a.s.r. en Ditzo werd uitgevoerd.

Met dit onderzoek, waaraan 1000 Nederlanders deelnamen, wilden a.s.r. en Ditzo meer te weten komen over de belemmeringen die mensen ervaren voor het maken van gezonde keuzes. Ook werd onderzocht hoe groot de bereidheid is om hier iets aan te doen. Hoge inflatie en de stijgende prijzen worden aangemerkt als grootste belemmering in het maken van gezonde keuzes. Los daarvan wordt het moeilijk gevonden om gezonde keuzes vol te houden, ruim een derde geeft aan dat ze vervallen in oude gewoontes en haakt binnen een maand zelfs al af.

Platform Goed Bezig

Met het platform “Goed Bezig!” introduceert a.s.r. een online omgeving vol met challenges, tips en inspiratie om meer te bewegen, beter te slapen, gezonder te eten en nog veel meer. Het platform is toegankelijk voor iedereen en draagt, ook in tijden waarin het maken van gezonde keuzes niet voor iedereen haalbaar lijkt, bij aan het volhouden van een gezonde en vitale leefstijl.

Thomas Oremus, directeur Zorgverzekeringen bij a.s.r.: ‘Iedereen vult vitaal en gezond leven op zijn eigen manier in. Waar de een veel gaat hardlopen, wandelt een tweede liever en wil de derde minder snoepen. Met het platform Goed Bezig! wil a.s.r. iedereen helpen om op een eigen manier aan hun gezondheid te werken en zo gezond(er) ouder te worden.
 


Bureaus

Media

Marketing