Contentoo haalt vijf miljoen euro investeringen op

Contentoo haalt vijf miljoen euro investeringen op

02-11-2022 (13:55) - Economisch

Het Nederlandse Contentoo heeft met een nieuwe investeringsronde 5 miljoen euro opgehaald voor Europese uitbreiding en productontwikkeling. Zo groeit het platform, dat marketingteams matcht met content creators, verder in Europa. 

Niet alleen in Nederland groeit het platform, ook op de Duitse markt is Contentoo verviervoudigd in omvang. “Met de nieuwe funding wordt de Europese expansie verder doorgezet. We zien veel behoefte naar de dienstverlening van Contentoo bij bedrijven die inzetten op contentmarketing en internationalisatie”, zegt Onno Halsema, CEO bij het platform. “We zien dat de markt voor contentcreatie enorm belangrijk is voor bedrijven om succesvol te zijn. Voor SEO, voor contentmarketing, maar vooral ook voor het betreden van nieuwe buitenlandse markten. Door ons platform koppelen wij organisaties aan freelance tekstschrijvers en vertalers met expertise van de lokale markt. Zij werken remote, maar opereren als in-house medewerkers. We opereren dus als platform, maar met de service van een agency.”

Groei van de contentmarkt

Bij de investeringsronde van Contentoo zijn via No Such Ventures meer dan dertig investeerders betrokken. Onder hen bevinden zich de ondernemers Perry Oostdam en Pawel Smoczyk, co-founders van hiring software tool Recruitee. Halsema is ook verheugd met de miljoeneninvestering. “No Such Ventures kent de dynamiek van een snelgroeiende, internationale scale-up in deze sector. De Europese contentmarkt groeit hard. De voorspelling is dat de markt in 2024 goed is voor 140 miljard euro.” 


Bureaus

Media

Marketing