Cool Dutch Brand BenBits wint hoger beroep van Mentos

22-03-2023 (13:47) - Economisch

BenBits is in het gelijkgesteld in het hoger beroep dat Perfetti van Melle Benelux BV heeft aangespannen. Het Hof van Justitie verwerpt de klacht van de internationale snoepgoedfabrikant van o.a. Mentos kauwgom.

In tegenstelling tot de eis van Perfetti is de kauwgom van Coolest Dutch Brands-genomineerde BenBits wel degelijk bereid op basis van een natuurlijke gombasis en mag de kauwgom van BenBits het predicaat ‘natuurlijk’ en ‘plasticvrij’ dragen. 

Plasticvrij

Milan Dontje, directeur van BenBits is blij met de uitspraak: "We mogen ons sinds vandaag - van de rechter - onze kauwgom officieel plasticvrij én natuurlijk noemen. En dat is uniek, want alle andere grote kauwgommerken maken hun kauwgom van plastic. En dat houden ze natuurlijk ’t liefst onder de pet. Want stel je voor dat iedereen weet dat ze eigenlijk plastic eten. Gelukkig is BenBits nu het eerste Nederlandse merk dat plasticvrij, natuurlijk en vegan is."

Toekomstplannen

Milan vervolgt: “Deze uitspraak is niet alleen belangrijk voor de kauwgomrevolutie, het betekent ook veel voor onze rol als kleine en innovatieve speler. Inmiddels produceren wij onze kauwgom in een unieke schildpadvorm in onze eigen fabriek in Heerhugowaard. Daarnaast zijn we enthousiast om onze toekomstplannen aan te kondigen met betrekking tot de uitbreiding van ons productaanbod. We hebben de welbekende salmiaksmaak vernieuwd en terug op de markt gebracht."


Bureaus

Media

Marketing